driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2010.09.22. 22:36 Leslie_

RTR-X építés

Vaughn Gittin már tavasszal rebesgetett egy álomprojektet, ami immáron testet is öltött és lassan teljességében meg is valósul. Az utóbbi hónapot San Diego-ban, Mark Delong műhelyében töltötte, ahol    a test nyer végleges alakot. Őrületes! Már az elején eldöntötték, ez egy igazi autó legyen, ami azt jelenti, hogy a karosszéria bizony fémből épül. Ez persze lassította a folyamatot, de nem tántorította el őket.

Ahogy látszik is, a metál erőt sugároz, az autó szinte él. Mark munkája megkérdőjelezhetetlenül profi, ahogy finom részleteket faragott a durva formákból. A panelek illesztése már nem is kasztnimunka, hanem egyenesen masszázs a testnek.

Hihetetlen látni azt az átváltozást, ahogy egy eredeti bódé átalakul teljesen azzá a formává, amit az első rajzok után RTR-X-nek neveztek el.

 

A következő művészi darab a kézzel készülő légbeömlő.

Mark első próbája és bizony tökéletes!

 

 

A Kinsler Custom egyedi pillangószelep-sora is igazán mutatós, főleg Mark tálalásában a géptetőn keresztül.

És mi van alatta? Az első új Ford 5.0 V8 hengerenkénti pillangószelepes verziója, ami már csak a Motec motorvezérlőjét ét a programozást várja... elképzelni is nehéz, mi lesz itt!

 

Egy kicsit félretették a "vasat mindenhova" elvet a fiúk, és a plusz szélesítést a sárvédőkre már "tradícionális" műanyag ívekkel (t)oldották meg. Ugyanígy a lámpák kereteit is, mivel ezek az alkatrészek bizony jó eséllyel megfáradhatnak használat közben :)

 

Tökéletes illeszkedés a kerékíven... ami azért nagy szó, mert amikor a műanyag érkezett, még se a kasztni, se a kerék nem volt sehol.

Természetesen folytatása következik.

 

 

1 komment

Címkék: általános drift általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr552310542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

switch 2010.09.25. 22:46:06

Hű, gonoszul néz ki. Jó a top-chop, és a szélesítés is. Jó eltalálták az arányokat, ritka az usa vasak esetében. A hátsó gátló felfogatása elég jampi :-)
süti beállítások módosítása