driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2011.11.29. 21:48 Leslie_

projekt:V - ki puffog?

 Újabb fejezet Zsoma kocsijának történetében, a hétvégén a kocsira áldoztunk egy napot. Beszabtuk a jobb oldali ülést, mert az egyszerűbb. Sajnos a bal oldalon már nem a gyári keresztmerevítő fut és emiatt nem tudunk gyári sínt használni a versenyüléshez, egyenlőre. Az utasoldalinak azonban épp kapóra jött, két vasdarab, vágás-fúrás-hegesztés és már csüccsenhet is be az alkalmi navigátor.

Ennél érdekesebb a kocsi alatti szekció, bár nem a legszebb megoldás a kipufogó összeállítása. Jatis régi 24v rendszerét vagdaltuk össze és némi kiegészítéssel ezeket a darabokat tudtuk felhasználni a költségkímélő kipufogógáz menedzselésre.

Továbbra sem favorizálom a hátsó futómű alsó-felső kerülgetését, de az igazi okok inkább az anyag elégsége illetve a difi konzolja volt. Utóbbi nem engedné csak egyik oldalról kikerülni az osztóművet (mert a hátsó difi is az) és egy V8 esetében 1 cső felérne egy súlyos érszűkülettel.

Elől sem jobb a helyzet, az egyedi váltótartóbak szerencsére még elengedi maga mellett a vaskos csöveket, a motor-váltó környékén viszont már el fognak hangzani szitokszavak, ha szerelésre kerül a sor. Sajnos ez az ára a kevésbé módosított kaszniba beerőszakolt nagy motor használatának.

Ezeken a képeken jól látszik, hogy bár szabdalni kellett a lemezeket itt-ott, ezt az erőművet bizony az Isten is ide teremtette! 

A furcsa kettéosztott olajteknő szépen közrefogja a bölcsőt és a kormányművet. A kipufogó két flexibilis tagja nem csak a szerelhetőséget segíti vagy inkább lehetővé teszi, hanem a motor mozgását és rezonanciáját is elveszi, így masszívabb kipufogófelfüggesztéseket használhatunk. 

A kocsi elejével is foglalkoztunk. A saját elemeimmel ideiglenesen beállítottuk az átalakított lámpákat, kivágtuk a zárhidat és a hűtő előbbre hozásával már majdnem komplettek vagyunk. Természetesen elmaradhatatlan az első/alsó védelem, egy bója vagy gumi ne vessen véget az edzésnek vagy versenynek. Szemfülesek már látják, a sierrába scorpio hűtő került. Bár meg van a Mustang alkatrésze is, mind a beépítés szempontjából, mind a pótlás végett ésszerűbb olyan hűtőt betenni, ami könnyen, akár azonnal pótolható ha mégis meg van a baj.

Idáig jutottunk, a nagyja kész, de innentől nehezebb :) 

1 komment

Címkék: általános sierra leslie pfb zsoma


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr323423091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2011.11.30. 07:32:39

Csipkézett zártszelvény... :D :D :D :D
süti beállítások módosítása