driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2010.07.06. 11:13 Orsika_

Karotta Blog: Feltaláljuk a futóművet a füvön

 

Hogy fér be egy Nissan 200SX futóműve egy Datsun 260Z alá? Egyáltalán minek? Mi az a segédkeret? Hogy néz ki egy kormánymű? Bölcselkedés hulló rozsdapor alatt.

A terv ismert: áttesszük az SX komplett futóművét a versenyhangyász alá. Vannak azonban nehézségek, kezdve mindjárt azzal, hogy az SX kormányműve az ellenkező irányba fordítaná Z kerekeit, ha oda tennénk, ahol elfér. Ezeket mutatja meg a videó, mert leírva nem könnyű átadni az ilyesmit.

 

Elöl:
Az SX a tengelyvonal mögött hordja a kormányművét, a Z pedig előtte. Miért baj ez? Mert az SX-ét nem tudjuk az eredeti pozíciójában berakni, mert útban lesz a 350Z motor kartere. Ezért át kell tennünk előre, ami azt jelenti, hogy nem használhatjuk az eredeti kormányművet, mert hirtelen az ellenkező irányba kanyarodnánk, mint amerre a volánt tekerem.

Ráadásul az SX-ből átemelt csonkállványokat (a nagy vackok, amiken a kerékagy van, ez fogja a kereket és ehhez csatlakoznak a lengőkarok meg a kormányösszekötők) át kell fordítanunk, azaz meg kell cserélnünk, mert ugye az előre teendő kormánymű megköveteli, hogy előre meredjenek a korábban hátrafelé mutató irányítókarok.

(Ha netán hottentotta volna, nézd meg a videót, a mozgókép többet ér 25 ezer szónál másodpercenként)


Hátul:
Át kell alakítani mindenestül a padlólemezt és a nyúlványokat, hogy befogadják az SX segédkeretét, amit majd szépen összetámasztunk odafentről a bukócsővel is. Annyit csalunk, hogy a rugótornyok és a keret magassága közti különbséget kisebbre vesszük, mint az SX-en, azaz feljebb tesszük a keretet úgy 4 centivel, mint volt, hogy a rövid rugóstagokkal se mutassanak az égbe a lengőkarok. Tudom, ez végképp hottentotta, ezt majd lerajzolom a napokban. Kemény!

Friss fejlemény:
Leslie felrakott képeket a szétdarabolt hangyászról a driftgarázs blogjára. Rémüldözzünk együtt!

 

4 komment

Címkék: video nissan z általános leslie


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr122132982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.07.06. 12:02:11

Öööö,már az elején elvesztettem a fonalat,most az a kérdés, hogy ettől majd fog kilinccsel előre menni vagy nem? :)

Tamasu 2010.07.06. 14:03:03

No erre mondom én hogy szakember!Nagyon laza,nem esnek kétségbe,probléma van,megoldjuk....kész.Elismerésem....komolyan,sok ilyen hozzáállású ember kellene.

ArtWolf · http://artwolf.blog.hu 2010.07.06. 18:16:22

@BeeTm: Az egyáltalán nem cél, hogy keresztbe menjen. Pályaautó lesz. Bukócsővel. Rendszám nélkül. Én meg irígy vagyok...

Leslie_ · http://driftgarage.blog.hu 2010.07.06. 22:25:12

fog keresztbe is menni. az SX gyárilag nagyon agilis, de a kormányszöge nem túl nagy. ebből most mi ugyan vesztünk, de egy ford ennél sokkal vertebb helyzetből összeállt és bajnok is lett. megvannak a trükkök, meglátjuk mi válik be.
süti beállítások módosítása