driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2011.12.04. 22:03 Leslie_

projekt:V - a fejed Dani!

 Újabb vasárnap jött el, amit már rendszeresen a V8-as Sierra épülésének áldozunk Zsomával és Danival. Ma a két végén fogtuk meg a munkát, amíg én a kocsi hátuljával foglalkoztam, Zsomáék az elejét építették.

Hátul szokásos elképzelés mentén haladtunk, elszívóventilátorok és belemezelés illetve a tank szerelése volt a feladat. A normál esetben kisebb autók vízhűtőjére szerelt fém lemezházas propellerek új életre kelnek általunk. Nálunk több szerepet is betöltenek, egyrészt nagyon kellemesen szellőztetik az utasteret, másfelől pedig a beáramló gumifüstöt hivatottak kiszívni a kocsiból. Bevált módszer a nagy nyári melegek esetén is, fokokkal le tudja hűteni a sok üveg vagy műanyag felülettel rendelkező és ezért felforrósodó belső teret.

Gondolkodtunk hova helyezzük a tankot, de aztán a legegyszerűbb megoldást választottuk. A megfelelő helyeken átfúrtuk a lemezeket, felülről csavar, alulról egy anya, amit ráadásul oda is hegesztettünk. Nincs kényelmetlenebb dolog, mint amikor 2 ember kell egy ilyen egyszerű elem szereléséhez.

Közben az autó eleje is haladt. Legutóbb vagdaltunk, hegesztettünk, most szereltünk. Az sajnos kiderült, hogy a tervezett szívó ventilátorok nem férnek el a hűtő és az ékszíjtárcsák között. Emiatt elölről fog kapni fújókat. Feltettük a végleges átmeneti lököst, hisz majdan ez is üvegszálas héjat fog viselni. Végre a helyükre kerültek a szerelvények, a generátor és a szervópumpa is. Vízcsövek és tartály, aminek gyorsan egy konzolt is faragott Zsoma.

Pár aprósággal is úgy elment az idő, hogy ránk is sötétedett. Ez ijesztő, de hát ilyen a tél és a korai napnyugta. Ezt megelőzően Dani még kibontotta nekem a Csőrike becenévre hallgató öreg Transitom motorját, amit ezúton is nagyon köszönök! Továbbá kívánok nyugalmas éjszakát fejfájás nélkül, mert aki 8xor képes lefejelni ugyanazt a kereket szerelés közben, annak bizony vannak problémái :)

A logisztika úgy kívánta, hogy mind előttünk, mind felettünk egy V8 legyen. A Mustang az emelőn pihent amíg a Sierra alant készült. Ha egyszer vagy kétszer megfejeli, azt mondom én vagyok a hibás, de a 4ik puffanásnál már inkább kiröhögtük.

Jó kis nap volt.

Szólj hozzá!

Címkék: általános sierra leslie pfb zsoma


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr833437623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása