driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2009.09.29. 08:28 Leslie_

CAG - Az utolsó durranás

 Az utolsó durranás - sokaknak tényleg az volt 
Drift - (2009.09.27)

Véget ért a mese mára, a móka idénre, a gumifüstös drift bolt lehúzta a redőnyt. A fiúk azonban úgy gondolták, hogy igazán emlékezetessé teszik az utolsó versenyt, hogy így még inkább szenvedjek a hosszú tél alatt...


 

                                              Uh, hogy mi van itt ma?!?

 

tököli pálya kegyetlenül tempósra sikeredett. Eszement sebeséggel estek be a fiúk az első kanyarba. Tény, hogy mindenki élvezte ezt a nyolcast formáló pályát, de sajnos az is tény, hogy sokan talán még nem értek meg ehhez. A 100 km/h körüli beesési sebesség sűrűn szedte áldozatait, meglepő módon a profi drifterek körében. Előbb Lecsó és Csergő Józsi, nem sokkal később pedig Holtság Gergőés Kurucz Ádi zúzta össze egymást edzésen. Én ekkor épp Lakyboy J1-ében várakoztam... Szörnyű látvány volt. Remélem Gergő új szponzora a CentralDigital segít majd összerakni ismét az autót, mely teljes pompájában tündöklött ezen a hétvégén Ádi Nissanjával egyetemben.

  

Fura volt érezni, hogy a versenyzőkben lévő egészséges adrenalin szint olyan magasra kúszik, hogy már a fülükön folyik ki. Volt olyan profi drifter, aki minden pénzt megadott volna azért, hogy ma a másodosztályban indulhasson. Zicherman Zsolti "Zichy" fogalmazta meg azonban jól a lényeget: "Egy olyan sportban, ahol ha 100%-ot hozol, akkor az autók között 0 cm van, akkor ne akarj kihozni 101%-ot, mert az már -1 cm. És ez a sport erről szól."

 

 

                                               100% vagy 101%?

 

Bár messzemenőkig igazat kell adnom Zichynek, azért azt utólag be kell vallanom nektek, hogy csak a Lakyboy profizmusába vetett hitemnek köszönhető az, hogy felvettem a bukót és beültem J1-be. Elhittem, hogy minket elkerül minden baj, és élveztem, ahogy eszement tempóban esünk be az első kanyarba, ahogy a nyolcas felső hurkát írjuk le hihetetlen ívben, óriási szögben. Olyan volt, mintha egy fura körhintán ülnék, ahol nyomatják a motor finom morgását és a tömény gumiport füsttel elegyítve. :)

 

Az edzést követő kvalifikáción és versenyen szerencsére már nem történt baleset. A mai napon nem csak az dőlt el, hogy kiknek fekszik igazán a tempós pálya, hanem az is, hogy kik bizonyultak idén a legjobbaknak. Következzenek az eredmények:

 

Az OB 5. tököli futamának dobogósai - profi liga:

 

 

1. Mészáros Zsolt
2. Szekeres Péter
3. Szöllősi Tibor "Tibisz"

 

 

 

Az OB 5. tököli futamának dobogósai - másodosztály:

 

 

1. Zentai Sándor
2. Énekes Árpád
3. Almási Zoltán

 

 

 

A 2009-es országos drift bajnokság legjobbjai - profi liga:

 


1. Kerényi Ádám
2. Szerencsés István
3. Ifj. Levota Sándor

 

 

 

A 2009-es országos drift bajnokság legjobbjai - másodosztály:

 

 

1. Zentai Sándor
2. Grózinger Zsolt
3. Csergő József

 

 


Én a CarsAndGirls.hu csapata nevében még egyszer hagy gratuláljak mindenkinek ehhez a fantasztikus eredményhez. Köszönjük nektek a bőrünkbe ivódott gumiport, a fantasztikus élményeket és magát a DRIFTET!!

 

A mai napért, a sok-sok segítségért pedig külön köszönet Levo anyunak, Andinak, Orsiéknak, Barnának, Istinek és D.G.-nek. :)

 

 

 

írta: RiKA CarsAndGirls.hu (2009)

 

 

 

 Kapcsolódó galériák

Drift OB 2009 5. futam - Tököl

Szólj hozzá!

Címkék: verseny bmw ádi driftspec escort cosworth zentai l evo drift általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr641413917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása