driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2009.07.04. 08:37 Leslie_

Pünkösdi Drift Királyság, RiKa (CaG) tollából.


Pünkösd ide, Pünkösd oda, ma mindenki Máriapócson volt, aki igazi drift fun. Aki nem tudott eljönni, az foghatja a fejét, mert eszméletlen dolgokról maradt le. Volt egy-két koccanás, falsimítás lökössel, Isti-Barna poénáradat és érdekes végeredmény...



 

                                        Kilinccsel előre - Miki módra... 

 

Nemcsak nézők, hanem sajnos több versenyző is otthon hagyta autóját, vagy járgánya megadta magát a verseny folyamán. Énekes Árpi autója szombat este hét órára meggyógyult, majd fél órára rá úgy döntött, hogy még sem szuperál, így Árpi a pálya széléről nézte csak a többiek küzdelmét. Varga Tamás "Puci" ördögszekere a legrosszabbkor mondta be az unalmast, Simon Csabi is feladni kényszerült a versenyt műszaki okok miatt. Zicherman Zsolti le sem jött Máriapócsra, és ennek elég komoly oka volt: bekötötték Zichy fejét. Gratulálunk nekik!!

 

A délelőtti kvalifikáción egy emberként hördültek fel a nézők, amikor Galacs Gabi odacsapta az autó popsiját a falnak. Megrogyott a kocsi fara, kilibbent a lámpa, megadta magát a kipufogó is. Gabi földhöz vágta bukósisakját, lerogyott a földre és búnak eresztette a fejét. De jött a megmentő sereg - mégpedig az ellenfelek személyében. Most látszott igazán, hogy nem ellenfelek ők, hanem társak egy izgalmas játékban, amit driftnek hívnak. Radír, Mézi, Balumaci, BálnaTudi  és még sok-sok segítő kéz csapott le a BMW-re, és sikerült pillanatok alatt úgy kikalapálni, hogy délután már versenyezni tudott vele Gabi.

 

                                              Minden segítő kéz elkélt... 

 

A pro drifterek tsuiso csatái rettenetesen izgalmasak voltak. Sok versenyen voltam már ott, de most teljesen kikészültem. Többször kezdett el szívrohamközeli állapotnak megfelelően kalapálni a szívem, és többször hörrentem fel egy-egy csata kapcsán. Kőváry Barna szavaival élve jött ilyenkor a mély sóhaj és a terheslégzés. Dénes Miki és Szeles Adorján kocsija közé egy milláért sem tettem volna be a kezem - de nem is lett volna ott annyi hely. Kemény volt Kerényi ("YES") Ádám és Szerencsés Pityu ("Steve Lucky") harca is, főleg amikor Ádám beforgott és a két Bömbi édes csókot váltott egymással...

 

Éles volt a küzdelem az immár három éve 14 éves Levota Sanyi és Szerencsés Pityu között is, akik addig-addig kóstolgatták egymást, míg visszahívás nem lett a dologból. Még szerencse, hogy a pályára kilátogató rendőrök nem kérték a jogosítványokat, hiszen Sanya csak jövőre kezdi el majd a kreszt tanulni... :)

 

                    Csúszkálgatunk? Csúszkálgatunk? Jogsi nélkül?! :) 

 

És aki esetleg azt hiszi, hogy a másodosztályban induló pilóták csak kocsikáztak a pályán, azok óriásit tévednek. Több pilóta hozott ma olyan formát, hogy kényelmesen elfértek volna a pro-ligában és biztosan elpi**áztak volna pár profit. Zentai Sanyi például úgy ment, mintha egy finom fonallal húzta volna a drifterek istene egész nap, terelve a legjobb ívekre, betolva a legjobb szögekbe. Le a kalappal előttük!

 

                                    Profi szintű másodosztály... 

És ha már ennyit meséltem, azt hiszem itt az ideje, hogy eláruljam a végeredményt is.

A pro-liga máriapócsi futamának első három helyezettje:

 

1. Szerencsés István

2. Levota Sándor

3. Kerényi Ádám


 

 

A másodosztály legjobbjai pedig ők voltak:

 

 

 

1. Zentai Sándor

2. Grózinger Zsolt

3. Ládi Attila

 


Szuper hétvége, szuper verseny... és most szuper lesz ágyba bújni. És tudjátok mi a legdurvább? Tuti, hogy még álmomban is driftet nézek majd... Ez van, ha egyszer valakit elkap a gépszíj és beszippant a drift-világ, az sohasem menekül.

Holnap (is :)) kukkantsatok vissza hozzánk, mert akkor olvashatjátok majd a pro-liga, illetve a másodosztály dobogósaival készített interjúkat és elárulok egy-két titkot nektek...

írta: RiKA - CarsAndGirls.hu (2009)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr521225786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása