driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2009.01.12. 06:53 Leslie_

Az élet apró örömei

Mert hát mivel vicceljen meg Murphy, minthogy vasárnap délután elszakadjon az utcai autóm jobbos féltengelye.

Persze én vagyok a ludas. Kiragadva a lényeget, karácsony előtt Orsi hathatós közreműködése általi új autó vásárlása miatt Feri a pótapám nekünk ajándékozta a motorhibás 93-as Ford Orionját. Többszöri sikertelen nekifutással lemondtam az azonos vagy nagyon hasonló motortípusról, nem volt szívem piaci összeget kifizetni egy ugyanolyan gyenge és értéktelen motortért, mint ami korábban szolgált a piros szedánban.

Ekkor kapcsolódott fel bennem a villany és megalkudtam Sünivel az RS2000 motorjára. Erős túlzás a 150+ lóerőt rászabadítani a 70 lovas kuplungra és hajtásláncra de a keskeny 13-as kerekekkel talán elmegy áprilisig. Addig van ugyanis műszaki vizsgája a kocsinak, ennek a történetnek azzal a dátummal terveztem befejezést. A kocsi egyfajta karácsonyi ajándék volt számomra, Bogyóval szenteste előtt sikerűlt életet lehelni a Frankeinstein professzor által is megirigyelt szörnyszülöttbe.

A kocsi ebben az időben szinte használhatatlan, egyenesen egy pillanatig sem akar menni,  az alulméretezett alkatrészek miatt a hajtási befolyások óriásiak, egy pillanatra sem engedik lankadni az ember figyelmét és alkarjait. Szóval csak ésszel, de munkába járni tökéletes az öszvér.

Volt tegnapig, amikor is Levoéktól hazafelé egy jobbos kanyarban normális közlekedés mellett egy lehelletnyi gázra a váltó és a kerekek között megszűnt a kontinuitás (by Bucó). Sanyika hazavontatott és jött a válságmenedzsment.

Egy cimborámmal már megalkudtam egy alkatrészhalmaz elbontására, de szombatra volt tervezve a műsor. Telefon Z0tyának, mit szólna egy kis vasárnap délutáni trélerezéshez és persze nem is kérdés, hogy segít.(Köszönöm) Ezután hívás escort klubárs Cwikinek, mi lenne ha ma vándorolna át hozzám a csomag és persze ő sem látta semmi akadályát a dolognak. (Köszönet ismét)

Így a felmentő sereg 5 órakor meg is érkezett, nem sokkal később az RS újra lábraállt. 

Köszönöm újfent mindenkinek a segítségét, egyenlőre kell ez az autó.

Ja, és a kocsin van működő katalizátor, ha csak ennyit hozzá tudok tenni a környezetvédelemhez ezekben a szmogriadós időkben a normális közlekedéssel, én már jobban érzem magam.

 

4 komment

Címkék: általános l evo


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr56872155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Z0tya 2009.01.12. 11:30:11

hát ha úgy indulsz el mint ahogy szombaton tűlünk tetted, akkor nem csodálkozom :))))))

Jatis · http://pfbgarage.blog.hu 2009.01.13. 02:08:49

Vidd el a komplett RS hajtásláncot tőlem.
Van is rá egy jó ajánlatom.

Leslie_ · http://driftgarage.blog.hu 2009.01.13. 06:40:42

Ha még nem állt volna össze a kirakós, nem marad benne az RS :) Megvan az utódja és számlálva a napjai, csak még nemtom mennyi :)

Jatis · http://pfbgarage.blog.hu 2009.01.14. 01:34:40

Nem is pénzre gondoltam.
De akkor marad. :)
süti beállítások módosítása