driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2008.05.09. 08:23 Leslie_

Majdnem profi...

Volt egy pillanat, amikor úgy nézett ki, Z0tya átcsusszant a PRO vizsga kvalifikációs részén és folytathatja a páros drifttel a megmérettetést. Sajnos mindannyian tudtuk-láttuk, hogy bizony kicsit elspórolta az autót ezekben a körökben, nagyon a biztonságra ment.
Amíg én elszaladtam párt keresni neki, addig a srácok lecserélték a kerekeit, igazi csapatmunka :)
Balról jobbra:
Zöld(es) felsőben jómagam, sárga kuporgó Alex (Neon 24v) a háttérben Bucó Zsófija aki fotós, Z0tya sisakban majd a jobb oldalon kékben Papi felette pedig Bucó akinek köszönhető a driftgarage arculata, weboldala és egyéb háttérmunkák a szervizelés mellett.



Z0tya már menne, Alex még kezdő tehát lassú, Papi már nyújtózkodik mert kész. Tehát nem terhes és nem ekkora a pocakja :)
Bucó takarásban, még ráhúz a kerekekre.
Háttérben a Púpos ha valaki még nem ismerné.

A PRO liszensz végül nem lett meg, szigorúak voltak a bírák ami nem baj.

Kis magyarázat:
2007-ben az MDSZ már félig kettéválasztotta a driftben szereplő pilótákat a tudásszintjük alapján. A versenyek még egy sorozatban maradtak. Ez egy átvezetés volt a 2008-as két külön futamsorozatra.
A II.osztály továbbra is minimális követelményeket támaszt de a PRO liga már szigorúbb mind a versenyzőnek, mind az autójának. A kettő közé ékelődik a Semi Pro avagy streetlegal, ami a PRO tudásszintű pilótát és egy utcai közlekedésre még alkalmas autót takar. Ez bevett szokás máshol is, így mi is nyitva hagytuk a kaput azoknak, akik profin vezetnek, de nem kívánják az autójukat bukócsővel és egyéb versenyautós alkatrészekkel végleg kivonni a közúti forgalomból. A PRO liszensz egyszerre privilégium és kötelesség. Feljogosítja a pilótát hogy elindulhasson nemzetközi versenyeken és azokon a Szövetség támogassa is, versenyeken bekerülhet a Drift-Taxi csapatba és bemutatókra, show-kra is felkérhető ami plusz hírverés, megjelenés a szponzorának és neki. Azonban nem csak tejföl van, teljesíteni is kell. Szigorú szabályoknak kell megfelelni (bár néhol még szigorúbb) tudatos és sportszakmailag megfelelő magatartást kell mutatni, jó példát a feltörekvő új nemzedéknek. Egy új sportól van szó, olyan lesz, amilyennek MI alakítjuk... nem az MDSZ hanem az egész DRIFT Társadalom. Európa élvonala vagyunk és ezt nem szabad elfelejteni akkor sem, ha a saját pályáinkon megyünk a saját bajnokságunkban.

A képeket köszönjük Cserfalvy Zéténynek!

3 komment

Címkék: driftspec escort


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr97460920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AE86 Z · http://ae86.blog.hu 2008.05.09. 09:23:22

Ez a magyarázat nagyon közérthető és hasznos lehet sok érdeklődő, néző, leendő pilóta számára. Remélem sokan elolvassák ezt a begyejzést. Tudom nem a Te tiszted, de egyszer írhatnál egy szösszenetet a drift versenyzési és pontozási szabályrendszeréről is, és szét meg szana lehetne linkelni a nagyvilágba:)

ghostdog75 2008.05.09. 11:47:12

hááát mit is mondjak,mög vagyok hatva...!
jók a kommentárok,mondjuk ez volt,ott voltam,valóban,na... :-)

Tommi 2008.05.12. 20:29:12

Direkt nincsen kipogácsázva?
süti beállítások módosítása