driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2011.11.14. 11:27 Leslie_

projekt: Mancs - futómű 2

 Nemrég átépítettük az első futóművet, azóta megérkezett a hátsó is. Mivel középtávú célként marad a szívómotor, ezért kerestünk egy rövidebb difit. Takács Gabi barátunk nem csak a 4.27-es áttételt, hanem a féltengelyeket, lengőkarokat és fékek híján a komplett hátsó hidat felajánlotta, amivel éltünk is.

A szétszedés után megörökítettem a bizonyítékot is, valóban a létező legrövidebb gyári difivel van dolgunk.

 

Bár Ádám megrendelte a létező összes gumiárut poliuretánból, sajnos ehhez a hídhoz néhány alkatrész más, ezért mindössze az eddig nem is a felszereltséghez tartozó stabilizátor cucca került be.

 

Upsz, el ne felejtsük lehegeszteni a difit. Bár télen a gyári viszkós sper is tökéletesen elég lenne, az maximum 3.91-es áttételben létezik és jelenleg nincs is a közelünkben. Mancsnak pedig kifejezett kérése volt a hegesztés.

 

A rugók elég alacsonyak, ehhez azóta hozzáigazítottuk az elejét is. Továbbá ezennel a kombi is teljesen átállt az 5x112-es körosztós sierrák táborába, éljenek az olcsó és nagy mercedes felnik.

 

Az idő vasfoga ellen pár fékezés majd megteszi a hatását, főleg ha bekerül a hidraulikus kézifék. Ezt szerelhetőre terveztük, hisz mégiscsak utcai autóról beszélünk... persze.

 

Azért két "rejtett" anyát behegesztettünk a váltóalagút merevítésébe, hisz a kar rendesen "tépkedve" lesz, nehogy kiszakadjon a nagy autózások közepette. Ádám ezt a pozíciót találta a legmegfelelőbbnek majd 2 méteres magasságához. 

 

Minden kész, minden jó... vagy mégsem. A főfékhenger megszakította a kapcsolatot velünk, ezért a napokban következik a "villanyfék" átépítése.

...ahogy eddig is, folyt.köv...

Szólj hozzá!

Címkék: általános mancs sierra


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr173378286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása