driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2011.08.12. 10:00 Zora242

Dumálunk vagy versenyzünk?

Nem bírjuk tovább magunkba tartani, hogy a hazai autósport történetében ismét valami újat fogunk alkotni a gymkhana és a drift szakág országos bajnokságában. Az eredeti kiírástól eltérően ugyanis egy időben egy helyen kerül lebonyolításra mindkét futamsorozat záróakkordja. Szeptember 10-11-én a tököli reptér aszfaltján garantált látványban lehet részünk! Két pályán egymás mellett profi és amatőr drifterek valamint gymkhanauták fognak megküzdeni az év utolsó bajnoki fordulóján. Emlékeztek az idei nagy sikerrel zárult Lóerők Éjszakájára? Ez valami hasonló lesz, csak most semmiről sem fogtok lemaradni! Tuning autók, hangnyomás mérés, drift és gymkhana verseny! Ettől még Vin Diesel is becsokizna és nem kérdezne olyan ostobaságot, mint a Halálos Iramban című filmben, hogy csak a szánkat járatjuk, vagy versenyzünk végre?! Itt aztán lesz verseny, nem is egy, de a rendezvényhez kapcsolódó szlogen sem véletlen, hiszen a nagysikerű mozifilm 5. részének DVD premierét is ezen a hétvégén tartjuk az Universal Pcitures jóvoltából!



Erre az eseményre azonban még várni kell egy kicsit, de bemelegítésként a gymkhana pilóták az ország első Duel versenyén tesztelhetik magukat a kecskeméti gokart pályán. Maga a helyszín tökéletes célpont a drift és gymkhana fanatikusoknak, hiszen a gokart stadion felújítása óta nem igen volt lehetőség ilyen jellegű verseny lebonyolítására. Augusztus 20-án azonban megtörik a jég, és újra több ezer néző szeme láttára fűzhetik a pilóták lapjával és teljesíthetik a különböző vezetéstechnikai feladatokat. Eme speciális versenypályás küzdelemre első alkalommal kerül sor, holott egykoron a „Duellum” a középkori lovagok erőpróbája volt. Persze akkor még csak 1 lóerős eszköz állt rendelkezésre az ifjaknak, az államalapítás ünnepén viszont több száz ménes szalad majd ellenkező irányban versenyautó formájában a gokart stadion nyomvonalán. Az biztos, hogy rendkívül érdekes és izgalmas futam lesz.
 

A Gymkhana verseny után természetesen Kelet-Magyarország egyetlen és utánozhatatlan éjszakai drift rendezvényét is megtartjuk augusztus 27-én a máriapócsi RabócsiRing versenypályán. Ez az esemény vitathatatlanul minden évben a drift versenyek csúcspontja, hisz az esti hangulat valami egészen elképesztő a nyár és a szünidő utolsó napjaiban. A hagyományokat épp ezért semmiképpen sem szeretnénk megtörni és természetesen hazánk profi pilótái lesznek jelen eme rangos és különleges eseményen. Az esti hangulatot csak fokozzák az autók különleges kivilágítása, a szikrázó gumik, lángoló kipufogók, no és persze az éjszakai betétprogramok. Egy biztos a nyár búcsúztatására augusztus utolsó hétvégéjén ez ígérkezik autós körökben a legjobb programnak.



Mindezek és az elkövetkező három rendezvény fényében talán már nem kérdés, hogy mi bizony nem csak dumálunk, nekünk a drift életérzés és versenyzés az elsődleges és legfontosabb.

A Drift GP Hungary kiírásában zajló soron következő rendezvények:
Augusztus 20 – Kecskemét, Gokart pálya / Gymkhana Duel verseny
Augusztus 27 – Máriapócs, RabócsiRing / Hell Drift OB PRO 4. futam – Night Drift
Szeptember 10-11 – Tököl, repülőtér / Hell Drift OB PRO/Street és Gymkhana Battle verseny

További információk:
www.drifting.hu
www.gymkhana.hu
www.driftgp.hu

Kövess minket a Facebookon is!
www.facebook.com/driftgp.hu
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr243146170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása