driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2011.07.21. 20:27 Leslie_

projekt:Z - riszájkling

Ezt a poént már lelőttem, de a téma ugyan az. Miközben csináltam a kocsi bal oldalának a lemezelését, eszembe jutott egy korábbi ötletem. Felvágtam a gyári doblemezt, egyenesre alakítottam a nagyobb kerék miatt és összekötöttem a régi sárvédővel.

Holnap jöhet a műanyag sárvédő és a méretre vágás. Azonban Gabi kitalálta, hogy hatalmas kilépőnyílásokat vágunk a sárvédőkre, egyfajta hőelvezetés miatt. Ezzel nincs is semmi gond, ám emiatt a kerékjárat nem lehet végig zárt. Ez sem baj, egy adott ponton szépen be lehetett fejezni a lemezelést. 

De mi legyen utána? Mivel az autó néha esetleg talán valószínűleg driftelni is fog, kell valami védelem a szétszakadó gumi és repkedő darabok ellen. Valami korábbi építésből maradt nálam egy erős térelválasztó rács maradék egy Fiesta Van-ból, aminek a 2 széle néma alakítással épp kitöltené az űrt. Masszívnak masszív, van tartása és védi a műanyag sárvédőt, ellenben a levegőt átengedi. 

Nem, nem ilyen egyszerű, nem épp oda illik, megint flex, kalapács, hajlítás, plusz vas, hegesztés satöbbi. Méretre nagyjából OK, de se nem passzol, se nincs íve. Annyi azért látható, hogy fejjel lefelé van, a széle levágva és meghajlítva. Kívül négyszögletű acélrúdból kapott merevítést, mintha gyári lenne :)

Vár ránk még némi köszörülés, de a rendszer felállt, a hátsó kerék irodája berendezve, lassacskán munkába is áll. Bár ahogy említettem már Gabinak, szerintem még ez a megtoldott szélesített sárvédőív is kevés lesz :)

Kieg.: A peremen a gumi egy ford alkatrésze, a motorháztetővel érintkezve szigeteli a motorteret a tűzfalon, így védi a szélvédőkoszorú alatti dolgokat mint fűtésmotor, akkumulátor, biztosítéktábla. Korábban már használtunk ilyen megoldást, itt a sárvédőt szigeteli, kint tartja a gumifüstöt, a sarat de közben nem teszi tönkre a műanyagot, fémet.

 

3 komment

Címkék: z általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr523087387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crix 2011.07.22. 13:27:00

Hogy-hogynem ford alkatrész. Leslie nem leptél meg. Mindenbe kell egy kis ford :D

Sopánka76 2011.08.16. 15:32:28

szép munka! az újrahasznosítás meg többszörösen megéri!
süti beállítások módosítása