driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2011.04.14. 14:00 Zora242

Hell Energy Országos Drift Bajnokság - PRO kategória nyitófutam

Április 17-én a tököli reptéren elstartol a Hell Energy Országos Drift Bajnokság, mely az idén debütáló DriftGP Hungary kiírásában kerül megrendezésre. A Pro liga nyitófutamára a hazai pilóták mellett Csehországból, Romániából, Horvátországból, Szerbiából és még Izraelből is érkeznek versenyzők. A nyílt magyar bajnokság így gyakorlatilag nemzetközi futammá avanzsált és várhatóan közel 30 elképesztő versenyautó fogja róni a köröket. Hogy az esemény világraszóló legyen, a tököli aszfaltra a szervezők az amerikai Formula Drift sorozat híres Road Atlanta pálya kijelölt szakaszát modellezik majd le egy az egyben. A páros (tsuiso) csaták során a várható kezdősebesség 100-120Km/h lesz, de ez a pálya nem kizárólag a sebességről fog szólni, ugyanis egy egészen trükkös önmagában visszatérő technikás nyomvonalon kell kizárólag kilinccsel előre teljesítenie a legjobbaknak.



A driftre jellemző szubjektív értékelés miatt a szervezők a jól bevált videó bíró mellett külföldi szaktekintélyt is meginvitáltak erre a versenyre, hogy szó ne érhesse a ház elejét. Ezzel nem csak a részrehajlás gyanúját akarják elkerülni, hanem közös érdekeket erősítenek és egy újabb kis lépést tesznek a driftben is egységes Európa felé. Az éles kvalifikációk helyi műsorvezetői közvetítése is interaktívabb lesz! Miközben a nézők a pilótákkal együtt izgulnak az eredményeken a pálya teljesítése után rögtönzött interjút készül a versenyzővel, persze mindez mindenki által jól hallhatóan. A kialakult Top16-os mezőny páros csatái előtt újabb feladatot szánnak a versenyzőknek, hisz ez a nap róluk szól és nem másról! Hogy ne csak a verseny dobogósai térhessenek haza csillogó kupával és joggal dagadó büszkeséggel, hétvégén a SEBESSÉG kihívása lesz a kulcsszó. Aki a legnagyobb sebességgel tudja megkezdeni a driftet szabályosan, az bizony felborzolhatja a kedélyeket az éles csaták előtt. A bírók árgus szemekkel és a szabályoknak megfelelően igen szigorúan fogják az egyes csatákat értékelni. Ezen a szinten nem fér már bele semmilyen trükközés! Az elvárás padlógáz, nagy füst és óriás lapja. Ha pedig a kilincsek összeérnek, akkor tuti minden! A nap legszebb csatáját bemutató győztes versenyző produkcióját a bírók és a szervezők értékes különdíjjal köszönik meg!

A Sodródó Cirkusz körítése tartogat még ezen felül is komoly látnivalókat és élményeket. A nyitott boxutcán kívül a kiállítási területen jelesebb hazai tuning autók képviselik magukat a Carstyling standján, a Kicker dB Cup pedig idei első versenyét tartja az autó HiFi építésben jeleskedőknek.



A rajongók körében méltán népszerű Drift Taxi a verseny előtti edzésnapon egész nap várja a fuvarra éhes adrenalin függőket! A nézők azonban nem csak drifterek mellé tudnak majd beülni, a szervezők programtervei között megtalálható egy kis sétarepülőzési lehetőség is. A komoly verseny mellett egy igazi élménypark vár tehát a látogatókra, így nincs más dolguk, mint mindkét napon élvezni az igazi versenyhangulatot és jó előre megváltani a jegyeket a vízszintes vagy az égi hullámvasútra. És, hogy az i-re a pont is felkerüljön nem lesz hiány szép és szexi lányokból sem, mivel a Hell jóvoltából gyönyörű hostess lányok érkeznek a háziasszony pedig nem más, mint a Miss Universe Hungary győztese Dammak Jázmin lesz.

Figyelem! A rendezvényről több TV csatorna is mozgó képfelvételeket készít és több tucatnyi fotós polírozza már objektívét. Integetni kötelező! Találkozzunk április 16-17-én a tököli repülőtéren! Keresd az újat, válaszd a jobbat!

A nyitófutam főtámogatója a Hell Energy Drink. Médiatámogatónk a Habostorta csoport, Carstyling.hu, www.DuEn.hu és a Totalcar. Autósport hírekről az ingyenes megjelenő RallyCafé magazinból értesülünk, eladó autót pedig a GigaMad.hu vagy az Auto Trader magazinban keresünk. A rendezvényről készült kedvenc képeinket a Partyzoo.hu fogja elkészíteni, friss sporthíreket pedig Magyarország piacvezető portálján az nso.hu-n olvasunk. A versenyzők eldurrant kerekeit a driftgumi.hu veszi kezelésbe.
 



Rendezvény információk


Belépőjegy:
Április 16 / Edzésnap+élménypark: 1.000,- Ft.
Április 17 / Versenynap: 2.000,- Ft.

A rendezvény 10 éves korig ingyenesen látogatható!

Megközelítés (Tököli reptér II. kapu):
Gyalogosan: Budapestről a Vágóhídtól fél óránként induló ráckevei HÉV-vel Tököl állomásig, majd onnan menetrend szerint közlekedő autóbusszal. Vagy Csepelről (Koltoi A. u.) átszállás nélkül az óránként induló Volánbusz járattal Tököl-Bíróház megállóig.

Gépjárművel: az M0-ás körgyűrűn a Halásztelki leágazásnál kell letérni, majd onnan Szigethalmon át Tökölig.

Szálláslehetőségek:
- M0 Túra Motel (2310 Szigetszentmiklós Gyári út 49, Tel.: 06 (24) 403-506)
- Airport Hotel (Rögtön a tököli reptér I-es kapuja mellett – www.airportszallo.hu)
- Park Panzió (1214 Bp - II. Rákoczi F. út 195-197.)
- Gastland M0 Hotel (Szigetszentmiklós - www.gastlandm0.hu/)

Média és sajtó akkreditáció: www.drifting.hu/sajtojelentkezes

Bővebb információ:
Web: www.drifting.hu
E-mail: info@drifting.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr392820597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása