driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2011.02.07. 12:45 dg.se.

Hivatalos Közlemlény

 Tisztelt Olvasó!

Mivel a megfelelő csatornákon többszöri kérésünkre sem kaptunk hozzáférést, kénytelenek vagyunk a saját eszközeinkkel nyílvánossá tenni a Driftgarázs Sportegyesület VERSENYZŐINEK állásfoglalását a Magyar Drift Szövetség körül kialakult helyzet és szerepünk tisztázása végett.

 

 

Kedves Sporttárs!
Egyetértünk abban,hogy minden magyar drifter számára a legfontosabb, hogy a közösség megtartásával versenyeken és edzéseken vegyen részt. Ahogy Számodra úgy számunkra is a Drift mint sport a legfontosabb hisz élünk halunk ezért a hobbiért. Ezért szeretnénk ha megismernétek az eseményeket a mi szempontunkból is, hogy teljesebb képet kapjatok:

A Magyar Drift Szövetség a 2010-es évben határhelyzetbe került,amely veszélyt jelentett és jelent az eddig nem kis munkával felállított közösségünkre, sőt még a versenyzésünkre is. Mivel az elmúlt években alkalmazott struktúra az időközben megváltozott körülmények miatt nem volt már működőképes, így mindenki új és friss megoldásban kezdett gondolkodni. 
De sajnálatos módon már ekkor lemaradásban voltunk azokkal szemben akik a létrejött űrt készültek betölteni, és már az előző években bajnokságokat indítottak. Ezen kívül új sportként Giltner Attila idén elindítja a Magyar Gymkhana Bajnokságot, ezzel a Drift szorul háttérbe, abban az esetben ha ezt nem fordítjuk előnyünkre és nem közösen rendezzük a bajnokságokat.  
A Driftgarázs Egyesület tagjai idejüket, energiájukat nem sajnálva rengeteg megbeszélést tartottak, hogy megoldásra, konszenzusra jussanak és már tavaly novemberben elkezdték kidolgozni a tervezetet az MDSZ számára, mely a pilóták számára is megfelelő az adott helyzetben. 
Tervezetünk lényege az lett volna- és az egész Drift társadalom érdeke az lenne- hogy Országos összefogás legyen a Szövetség és az egyéb szervezetek között, így adva a pilótáknak megfelelő mennyiségű és minőségű edzési, és versenyzési lehetőséget, amivel kialakulna az egységes szemlélet és szabályzati rendszer. 
A konzorcium négy félből állt volna: 1. Magyar Drift Szövetség, 2.Béres Szabolcs, 3. Giltner Attila, 4. Debreceni drifterek. Ebben a felállásban a Szövetség minden versenyét megrendezhetné, úgy ahogyan tervezte, de csatlakoznának hozzá a többiek is a saját versenyeikkel, amivel a drifterek nyernek, hiszen rengeteg lehetőségünk nyílik a versenyzésre mind profi, mind amatőr szinten. 
Nagy előnye, hogy mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbb rendezvényt. Másrészt a szövetség tisztán érdekképviselet maradhatna, hogy azt a célt szolgálja amire hivatott, azaz a versenyzők érdekeit védje, és szakmailag korrekt versenyeket rendezzen. Ez egy jó út, illetve nincs is más út. A mostani helyzetben vagy csatlakozunk és részt veszünk a mai magyar drift életben ami körülöttünk és a szövetségtől függetlenül szerveződik vagy kiszorulunk.
A Szövetség tudott erről a lehetőségről, így az egyesületek is. A félreértés alapját most ezek a tervek adják, amit az MDSZ megkapott -átvételi jegyzőkönyv készült róla - de a Szövetség jelenlegi vezetése nem szeretett volna élni a lehetőséggel, míg a DGSE szerint ez egy szükséges lépés, mivel e nélkül a versenyzés lehetőségétől fosztanánk meg a pilótákat.
 Láttuk, hogyha továbbra is csak arra várunk,hogy a problémák megoldódnak maguktól, akkor a Magyar Drift Szövetség nagy bajba kerülhet. Lépni csak előre felé lehet a közösség érdekében,amely erősebbé válhat ha összefogunk másokkal nem pedig kizárólagosságot követelünk.
Összefoglalva a Driftgarázs egy kiemelkedően jó és versenyzésben gazdag driftévet szeretne támogatni!
Amennyiben kérdésetek merül fel szívesen állunk a rendelkezésetekre,
  
Sporttársi Üdvözlettel: Team DriftGarage 

 

 

komment

Címkék: csapat drift általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr702644217
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása