driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2010.05.10. 19:22 Leslie_

drifter.hu - Ahogy az a szótárban meg volt írva.

 

Versenybeszámoló - Drift OB II. futam, Máriapócs 2010.05.08-09


Sokszor beszéltünk már legekről, hatalmas csatákról, könnyes búcsúkról, de ha láttátok volna a pontozóbírók arcát a hétvégén egy-egy párharc után, biztosan elhinnétek nekem: régen izzadtak ennyire driftrabbik a pontozói (kín)padon...

 

Ígértem nektek a beharangozóban, hogy a versenyre kilátogatók felszedhetik magukra a drifter szótárban alapkövetelménynek számító kifejezések néhány darabját. Szeretném kérdezni, ki az, aki még mindig nem tudja, hogy, ha az óriáshintát követően nagylapján koppkeresztben driftel az autó a csajozós kanyarban, akkor mi is történik? Ha még mindig nem tiszta, akkor vagy nem jöttél ki hétvégén, vagy kérlek szépen üljél le és driftből egyes.

Szombat reggelre a pontozói gárda úgy döntött, elég a megszokottból. Meglépték azt, ami aztán a legtöbb versenyzőnél kiverte a biztosítékot: kiraktak egy fordított nyomvonalú pályát a Rabócsi Ringen. Ezen kezdődött meg az egész napos edzés, de sajnos nem tartott sokáig, mert Szerencsés István egy minimális hiba után a falban landolt és az utána összehívott gyors kupaktanács úgy döntött, irány minden vissza a régibe...még várnunk kell egy reverse pályán történő bajnokavatásra. Szerencsésen kívül Levota Sanyikáéknak tartogatott még nem várt meglepetést a szombat, megadta magát a Skyline, azonban a mindenre elszánt szülők még aznap este elindultak haza a régi autóért, BMW-ért kiáltott a helyzet.

Egész hétvégén sűrűn mormoltuk imáinkat, hogy elkerülje a Ringet az eső, kijelenthetem, oltári jók voltunk! A versenynap reggelén ugyan kicsit csipős, borult időre keltünk, de szárazon megúsztuk a hajnali edzést. A részletes pontozói instrukciók után a menetrend ugyanaz volt mint az első bajnoki fordulón, jöttek a kvalifikációs körök Street-Pro sorrendben. Többen is bomba formát hoztak a hétvégére, a streeterek közt a hazai pályán tarolt természetesen Zentai Attila, viszont többen is voltak, akik rajta kívül kiemelkedően fűzték a kanyarokat lapjával előre. A profik kvalijánál nem okozott meglepetést Szerencsés első helye, annál nagyobbat kerekedett a szemünk az izraeli pilóta, Adam Frank második helyezése kapcsán. Eddig azt hittük, ironikus a pólója hátulján az I did it kifejezés, na most megmutatta!

A Top16 csaták előtt lehetősége volt a kilátogatóknak átélni, milyen amikor a nagykanyarban súrolja a falat a versenyautó, DriftTaxi élménnyel gazdagodtak a nézők. Énekes Árpinak ez a betétprogram lett a veszte, eltört a kormánymű, miközben épp egy utast paráztatott, így kénytelen volt feladni a verseny. A Top16 csatái közt Szöllősi Tibisz Tibor elverte Zentai Sanyit, aki nagy nehezen életet lehelt a csodaszép új Focusba, ám ez most kevésnek bizonyult. Az első forduló győztese, Varga Tamás Puci, Levota Sanyika ellen jutott tovább, Zicherman Zichy Zsolt Holtság Gergőnek mutatta meg, merre van a kijárat, Martinák "Cápás" Ferit az egész hétvégén parádézó Grózinger Zsolti búcsúztatta, míg a friss provizsgás Fehér Zsoltot Kurucz Ádi kényszerítette térdre. 
A Top8 első csatáját Szerencsés István magabiztosan vitte, Grózinger továbbra sem tűrt ellentmondást ésCsonka Balumaci Zsolti sem ijesztette meg. A Tibisz-Puci párharcnál volt izzadás rendesen a bírói emelvényen, kockáról kockára elemezték ki a csatákat és egy hajszálnyi előnnyel végül Tibisz került a Top4-be. Adam Frank a technikai hiba miatt alulmaradt Zichyn túljutva lett Tibisz ellenfele, itt azonban már nem segített a póló sem, Tibisz megállíthatatlan volt, az edzésnap kihagyása ellenére beverekedte magát a döntőbe. A másik ágon a Szerencsés-Grózinger elődöntőre fogadásokat lehetett kötni, hogy a szívós túlélő bordó bajor, vagy a narancssárga energiabomba bírja-e jobban idegekkel, végül kiderült, Steve Lucky idegei kikezdhetetlenek. A harmadik helyért vívott csatában Grózinger Zsolti gondoskodott róla, hogy továbbra is csak magyar állhasson a dobogóra, a döntőben pedig ízekre szedte ugyan egymást Szöllősi Tibi és Szerencsés István, de a videóbíró segítségével ismét tökéletes döntés született. Szerencsés István végül második lett, de ahhoz képest, hogy szegény járgány hogy nézett ki szombaton, maga az indulás is csoda volt, és remélem nem én predesztináltam az eredményt a beharangozóban. Dobpergés, sziréna, hatalmas sóhaj...igen, végre a dobogó tetején láthattuk a sosem csüggedő, sportetikából és hozzáállásból mindig kiválóan vizsgázó Szöllősi Tibisz Tibort.


Pro kategória II. helyezett: Szerencsés István, I. helyezett: Szöllősi Tibor, III. helyezett: Grózinger Zsolt

Szusszantunk egyet az újabb körös DriftTaxi alatt, majd belevágtunk a Street kategória legjobb 16 versenyőjének küzdelmeibe. Aki azt hiszi, hogy ezek a srácok óvatosabban terelgetik a biciklit, az jöjjön ki legközelebb és meglátja, hogy a tyúk tojta-e a tojást, avagy miből lesz a cserebogár. Solymos Peti egész hétvégés autózását figyelve vártunk egy meglepetésbombát, azonban az első forduló győztese, György Szilveszter, ebben a körben végül hozta a papírformát. Meggyűlt azonban a baja a Top8-ban azzal a Dely Domonkossal, aki úgy tűnik elhatározta, hogy már nem a részvétel a fontos, megérkezett végre fejben is a pályára, mindösszesen Szili Krisztián tudta megállítani a döntőbe jutásért vívott csatában. Zentai Attila ésSzombati Zsolt a felső ágon egyenesen meneteltek előre, előbbi Guy Emodit, utóbbi Galacs Gabitbúcsúztatta a Top8ban. Zentai-Szombati csata, tét a döntőbe jutás, leírva is durva, a helyszínen odáig fajultak a dolgok, hogy míg a bírók a sokadik visszahívásra is videóztak, a közönség Ford-BMW szócsatát vívott a műsorvezetők segítségével. Ha az előbb hajszálnyi előnyről írtam, akkor itt egy mikropihe döntött csak, Szombati Zsolt jutott döntőbe. A harmadik helyet jól megérdemelten a mátészalkai huszár, Zentai Attila zsebelte be és miután ismételten szétvideóztuk magunkat a döntőben (videóbíró, a szerk.), Szombati Zsolt lett a Street kategória királya.


Street kategória II. helyezett: Szili Krisztián, I. helyezett: Szombati Zsolt, III. helyezett: Zentai Attila

És a végére álljon itt egy kis tisztelgés, az ország keleti szeglete előtt: Imádunk téged, Máriapócs! Fantasztikus hangulatú veled minden verseny, lelkes a szurkolótábor, hatalmasak a csaták, visszavágyunk, visszatérünk! 

Addig is ne feledjétek, június 12-én, Tökölön éjszakai futammal ismét DRIFT lesz, durva lesz!

forrás: drifter.hu
szerző: Szabó Tünde

Szólj hozzá!

Címkék: verseny ádi zentai l evo drift általános grozinger


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr851990696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása