driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2010.04.21. 16:53 Orsika_

CAG - DRIFT mert megérdemlem

Drift - mert megérdemlem
Drift - (2010.04.18)

A gumifüstöt imádók ismét áldozhattak a drift oltárán ezen a hétvégén. Az enyhe szél és a napsütés gondoskodott arról, hogy mindenki magával vigyen haza pár deka gumit a bőrükbe ivódva, a versenyzők pedig mindent megtettek azért, hogy felejthetetlenné tegyék ezt a hétvégét.



                                        5-ből 5 pontos hétvége volt :)

 

Most lehullt minden autóról a lepel, a vadiúj vasak teljes pompájukban pihentek a depóban, majd csúsztak kilinccsel előre a pályán. Voltak olyanok is, akiknek nem állt még össze a vas, mint például Radák János "Radírnak", ő kölcsönautóval vágott neki a megmérettetésnek. Többen kérdezték is tőle, hogy Szántó Niki kocsijában nem zavarja-e a sminktükör. :)

 

                          Nem tudom mitől lett Radír ilyen nőies...

 

A hétvége tele volt "legekkel". A legviccesebb jelenet kategóriában első helyezésre hajaz az a tsuiso csata, amikor két NeroM3 dekoros autó harcolt egymás ellen a pályán. Párbajt vívott ugyanis egymással Szántó Niki az új Z4-esével, és Radír a Nikitől kölcsönkapott E30-cal. Azon rágódtunk ott a pályán állva géppel a kezünkben, hogy most egy kocc nem lenne túl szerencsés Niki szempontjából. Niki így "vallott" erről:

 

"Számítottam rá, hogy a saját autóm ellen fogok indulni. Amikor Radír megkeresett azzal, hogy kölcsönkérné az autót hétvégére, akkor már tudtam, hogy ez lesz. Ha bármi gond lett volna, akkor azt dupla töréssel úszom meg. Mindkettőnkben benne volt ez, ezért is mentünk - legalábbis én - egy kicsit óvatosabban, meg persze én nem kezelem még 100%-os biztonsággal az autót."

 

 

                                Niki és Radír - nem törték a vasakat...

 

A hétvége legnagyobb vesztese talán Szekeres Peti volt, aki egy olyan kezdő hibán bukta el a versenyt, ami miatt jogosan volt dühös magára és a sorsra. Szeki egész hétvégén fantasztikus formában volt, nagyon érezte a pályát, olyannyira, hogy első helyen kvalifikált. Holtság Gergő lett nem csak az első, hanem sajnos az utolsó partnere is. Erről Szeki így mesélt:

 

"Az történt, amitől eddig is féltem. Negyedikből sikerült harmadik helyett ötödikbe rakni, majd onnan harmadik helyett egyesbe. Ezzel el is szúrtam az egészet..." 

 

A hétvége legpechesebbje pedig Kurucz Ádi volt. Ádinak nem igazán szuperált jól a turbója szombaton az edzésen, de Vogelsinger Sanyival folyamatos telefonkapcsolatot tartva végül megfejtették, hogy mindössze egy lecsúszott kábel okoz galibát. Edzésre és gumitesztelésre nem maradt idő az edzésen igazán, de Ádi mégis boldogan vágott neki a vasárnapi napnak. Nem járt Ádi másnap sem szerencsével, ugyanis vasárnap a drift taxi második körénél kihörrentette az autó a lelkét. Arra gyanakodtak, hogy a kevés benzin nem tett túl jót a turbós mocinak. Ádi a 16. helyre kvalifikálta magát, de jelezte, hogy így nem tudja folytatni a versenyt. Félve nézték meg a gyertyákat, vizsgálgatták a motort, majd kiderült, hogy ismét csak a technika viccelte meg, ismét csak apró hibáról volt szó, amit gyorsan orvosoltak. Mire sikerült kiharcolni, hogy az Ádi helyére bekerülő Holtság Gergő helyett mégis csak Ádi indulhasson, addigra elkezdődött a verseny. Így Ádi ott állt egy működő autóval a depóban...

 

 

A legek legjei természetesen a győztesek, a dobogósok. Nézzük meg gyorsan, hogy kik végeztek ezen a hétvégén az élen. Arra kértem őket, hogy egy mondatban értékeljék a hétvégét. Elég "frappáns" válaszok születtek...

 

Pro liga:

 

 

 

 

1. helyezett Varga Tamás "Puci": "Kur** jó hétvége volt!" :)
2. helyezett Szerencsés István: "Kur** jó hétvége volt!" :)
3. helyezett Radák János "Radír": "Gyönyörűséges volt! Így tovább!" :)

 

 

Street kategória:

 

 

 

 

1. helyezett György Szilveszter: "Reggel nem gondoltam volna, hogy ez lesz a mai nap végkimenetele..." :)
2. helyezett Galacs Gábor: "Fantasztikus hétvége volt!" :)
3. helyezett Gondos Tamás: "Állati jó volt!" :)

 

 

Mit is mondhatnék ezek után? Talán egy mixet a győztesek véleményéből: fantasztikus, állati, kur** jó hétvége volt. :))

 

Remélem találkozunk májusban Máriapócson is veletek! Gumifüstös jó pihenést nektek!

 

 


írta: RiKA - CarsAndGirls.hu (2010)

 

 

 

Kapcsolódó galériák
Drift OB 2010 1.futam

 

Szólj hozzá!

Címkék: verseny bmw nissan ádi escort niki sierra zentai l evo pfb s14 drift általános lakyboy grozinger


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr131939491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása