driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2010.03.24. 07:04 Leslie_

KOE Best of XProVid +

 A plusz a mese. Az elmúlt napokban végre befejeződött Lukács Dani S13-asának lakatosmunkája, illetve a vizsgához szükséges része. Van még rajta pár apróság, de most nem volt opció a hátsó futómű leszedése. Az olajfolyás is megszüntetve, így most reggel valószínüleg épp műszaki vizsgát szerez a kocsi.

Fordos kollégám, Kardosmuki pedig "megsperrdifisedett" a DG műhelyben. Belehasított a felismerés, hogy ő bizony növelt surlódású differenciálművet és 4 db tárcsaféket szeretne a Sierrája alá és ezt bizony a leg egyszerűbben egy Scorpio futóművének átszerelésével érheti el. Bár a csavar a dologban az, hogy nem sikerült elsőre. Minden összetevő megegyezik az iS alatt lévőkkel, így rejtély marad, miért nem tudtuk lelégteleníteni a féket. Vasárnap 16 órától egészen késő estig csereberéltük a lehetségesen rossz alkotóelemeket, ragaszkodván ahhoz, hogy a beszerelt futómű jó. A végső döntés a halasztás és egy elektroszervos főfékhenger beszerelése lett. Ez pici átalakítást igényel, némi elektromos utómunkával. A mechanikai rész 1 óra alatt letudva, Bogyó beépítette az előre készített kábeleket, majd bekapcsolás után 1 körben véglegesre légtelenítettük a fékrendszert nagyjából 10 perc alatt...

Ma is tanultam valamit :)

1. Ne bízz abban, hogy ha valami működik az egyik kocsiban, az a másikban is fog!

2. Scorpio futómű beszerelését ezentúl csak főfékhenger cserével vállalok :)

 

....jaaaa, a video:

 

King of Europe DRIFT - BEST OF 2009. - XPROVID Films. from XPROVID Films. on Vimeo.

1 komment

Címkék: video verseny nissan dani niki sapphire cosworth king of europe drift általános lakyboy


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr61864236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2010.03.25. 08:09:56

Sierra fék alapvetően hajlamos erre. Ismerek olyan Sierrást, aki minden légtelenítésnél főfékhengert cserél....:S
süti beállítások módosítása