driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2009.12.09. 14:40 Leslie_

Autolabor - IDSE interjú

Wuki: "A japán drift kultúrát követjük!"


2009-08-29 13:32 giornalista

Az Initial Drifters egyik frontembere szerint erős marketing kellene a driftnek itthon.

- Sokan ismernek titeket, ám lehet nem eléggé. Mit is jelent az Initial Drifters?
- Azt gondolom, hogy akik figyelemmel kísérték a hazai drift élet alakulását a kezdetektől, azok ismerhetnek minket. Az élet úgy hozta, hogy jómagam elég kevés versenyen tudtam rajthoz állni, ezért éveken keresztül tagja voltam a pontozói csapatnak a Magyar bajnokságban. Valamint a sport szakmai részét is részben a nevemhez lehet kötni. Egyesületünkbe csak japán autó típussal lehet belépni, ezt az eredeti japán drift szellemisége diktálja nekünk. Az Initial Drifters név szó szerinti fordításban "kezdeti sodródók"-at jelent utalva ezzel arra, hogy egyesületünk volt az első bejegyzett drift sportegyesület hazánkban, továbbá csapatunk volt az első olyan csapat itthon aki drift bemutatót tartott autós rendezvényen, név szerint a tököli
Japfesten 2005-ben. Valamint a japán InitialD anime és manga sorozatnak tisztelegve választottuk ezt a nevet, mely sorozat a japán drift kialakulásáról szól.

Image

- Mióta működik az egyesület hány tagja van, milyen autókkal és eredményekkel rendelkeznek?
- A csapat 2004-ben alakult, de hivatalosan 2005 novemberében lett bejegyezve. Jelenleg 22 aktív tagunk van.

- Mit lehet tudni az egyesület járgányairól?
- Az egyesületünkben elég sok Toyota AE86 Corolla van, Nissan S13 200SX/180SX is van szép számmal. Bővebb info róluk weboldalunkon
www.initialdrifters.hu olvasható.

- Milyen gyakran vannak rendezvények, edzések, talik, stb.? 
- Idén eddig 3 alkalommal szerveztünk edzést folytatás hamarosan következik.

Image

- Mik az egyesület céljai, tervei a jövőre nézve?
- Továbbra is az eredeti japán drift kultúra követése lesz az irányadó nálunk. Jövőre folytatni szeretnénk a megkezdett utat, edzések és házi versenyek esetleg bemutatók formájában.

- Sokat hallani a magyar OB-val kapcsolatos ellentétekről.....egy igazán jó vitához két fél kellene, így nem a probléma gyökere a kérdés. Az méginkább ami a közönséget is érdekli. Láttok arra esélyt hogy a jövőben akár MDSZ rendezvényen szerepeljenek az ID autói?
- Ez egy nagyon nehéz kérdés. Sok mindennek kellene változni a szövetségben ahhoz, hogy újból együtt tudjunk dolgozni és versenyezni. Jelen pillanatban sajnos nem sok előre mozdulás van ezen a téren. Valóban jó lenne megmutatni néhány BMW-s drifternek, hogy mi fán is terem a drift.
Sajnos hazai viszonylatban nem nagyon van olyan versenypálya, ahol tempós kanyarok lennének, helyette inkább lassabb technikásabb pályáink vannak. Ez nagy mértékben hátráltatja a sport és a versenyzők fejlődését hazánkban, valamint a sportág viszonylagos fiatalsága is megnehezíti az érvényesülést esetleges szponzorokkal szemben. Például a rallyehoz hasaonlítva a driftet itthon sokkal kevesebben ismerik.
Erős marketing kellene a sportunknak, amihez viszont rengeteg pénzre lenne szükség, így egy kicsit "22-es csapdája" a történet. Azért a remény még él bennem, hogy egyszer hazánkban is bekövetkezhet pozitív változás és valóban beindul a fejlődés.

- Kik segítik az ID munkáját?
- Az ID munkáját sokan segítik társadalmi munka jelleggel, köztük sok fiatal srác, akik a HVDL virtuális drifterei. Nekik és valamennyi segítőnknek ez úton is köszönet.

Az IDSE-től kapott interjút változatlan formában közöltük! Az egyes kérdésekre adott válaszok nem minősülnek állásfoglalásnak az Autolabor részéről!

 

2 komment

Címkék: általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr321585827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2009.12.09. 17:34:11

A link a Rufftech oldalára visz, ami viszont fejlesztés alatt.

Leslie_ · http://driftgarage.blog.hu 2009.12.09. 20:20:52

@Süni25: a rufftech tulaja ID tag, de nemtom miért nem megy a weboldaluk.
süti beállítások módosítása