driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2009.08.25. 20:47 Leslie_

CAG - Máriapócs, az autótemető.

 

máriapócsi versenyhétvége második napja is igen sok izgalmat hozott. Sok füst, hideg, eső és rengeteg tönkrement vagy összetört autó színezte be a hétvégét (a fekete is szín...).


 

                                              Az ördög nem alszik...

 

Sajnos nem csak megsimította, hanem csúnyán megcsókolta a palánkot Zichy,Martinák Feri és Csergő Józsi is. Összeütközött a pályán ellenfelével Szántó Niki, megadta magát Radír autója, bemondta az unalmast Ládi Ati kocsija és még hosszan sorolhatnám. Úgy gondolták az égiek, hogy esőt ad a pénzmag szóráshoz. :(

 

Nézőként és fotósként persze tapsikoltam örömömben az esőfelhők láttán, hiszen egy kiadós zivatar mindig átrendezi a sorokat. A legjobbaknak is fejtörést okozhat egy csúszóssá, nyálkássá vált pálya, és így a lassabb tempó miatt megszűnik az erős és gyenge autók közötti erőkülönbség is.

 

A proliga 2009-es bajnoksága ezzel a máriapócsi hétvégével el is dőlt, hiszen a 2007-es bajnok Kerényi Ádámtól már senki sem veheti el a bajnoki címet, olyan komoly előnyre tett szert. És hoppá, hoppá, ezzel el is árultam az első helyezettet. Hogy ki állhatott fel még a dobogóra? Lássuk:

 

                                              A 2009-es év bajnoka

 

 

1. Kerényi Ádám
2. Szerencsés István
3. Szőllösi Tibor "Tibisz"

 

 

A másodosztály is látványos drifttel ajándékozott meg minket. Nem győzöm ismételni önmagam: nagyon sok másodosztályban induló versenyzőnek már a profik között lenne a helye. Bevállalásban és bátorságban sem volt hiány. Vegyük például Ládi Atit, aki nagyjából széthullott kuplunggal csinálta végig a napot. Vagy ott volt Zentai Sanyi, aki szinte gumi nélkül vágott neki a mindent eldöntő körének. Mond az valamit nektek, hogy a fémszálak szinte izzottak a felnin a gumi "helyén"?

 

A másodosztályban még nyitott a küzdelem az első helyért, hiszen a jelenleg első helyen álló versenyzőnek ma nem sikerült diadalmaskodnia. Ne ragozzam tovább? Rendben, akkor jöjjön a másodosztály máriapócsi versenyének végeredménye:

 

                                       A másodosztály nagy esélyese

 

 

1. Grózinger Zsolt
2. Zentai Sándor
3. Szabó Szilárd

 

 

Az idény utolsó versenye így biztosan bővelkedni fog majd izgalmas csatákban, hiszen a másodosztályban csak ott dől el a bajnoki cím sorsa. A profik között pedig még teljesen bizonytalan, hogy ki állhat Kerényi Ádámmal együtt fel a dobogóra, hiszen most is láthattuk, hogy a szerencse malacok alszanak, a technika ördöge viszont nem...

 

 

 

írta: RiKA - CarsAndGirls.hu (2009)

 

 

 


 

 

Kapcsolódó anyagok:

 

Beszámoló a KOE 2009.08.22-i futamáról

 

Interjúk a hétvége győzteseivel

 

 

 

 

 

Kapcsolódó galériák
Drift OB 2009 4.futam - KOE - Máriapócs

CAG

Szólj hozzá!

Címkék: verseny bmw nissan niki sapphire cosworth zentai l evo king of europe drift általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr911338104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása