driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2009.08.12. 19:18 Orsika_

CAG - II. Castrol Edge Rally Show - Rally kánaán

 Aki 2009. augusztus 8-án ellátogatott Szentkirályszabadjára a II. Castrol Edge Rally Show-ra, annak nem kell rallis bódulatban mesélnem arról, hogy milyen klassz buli is volt ez. Aki nem volt ott, az bánhatja - de nekik mesélek egy-két érdekességről...

 

                                                 Ez nem a Mars...

 

Az igazi Kőváry Barnás jobbra akarok menni, de mégis balra csúszok hangulatot már a selejtezőkben résztvevő Ladák megalapozták. Ugyanis a szuper murvás talajra nem volt megfelelő gumi, így majdhogynem slick gumikkal vágtak neki a távnak. Mondanom sem kell, hogy a verseny már nem azért folyt, hogy ki ér be hamarabb, hanem hogy ki ér be egyáltalán - minél kevesebb bokor, néző érintése nélkül. :)

 

A talaj másra is jó volt, vagy inkább lehetett volna. Steven Spielberg lazán leforgathatott volna bármilyen katasztrófa filmet, hiszen olyan volt mindenki, mintha a Marson jártak volna - vihar után. Finom barnás-vöröses por szitált mindenhol, ami fantasztikus elegyet alkotott a bőrön az izzadtsággal és a naptejjel. Sok-sok űrlény álldogált így a pálya szélén és őrült módjára szurkolt a még őrültebb rallisoknak.

 

Megérte drukkolni, hiszen a dobogó legfelső és harmadik fokára is magyar versenyző állhatott fel:

 

1. Bútor Róbert
2. Manfred Stohl
3. Spitzmüller Csaba

 

 

                                           Egy pofátlan kormányszög...

 

A show másik résztvevői természetesen idén is a drifterek voltak. Nekik nem a por, hanem a hőség okozott komoly fejtörést. A BMW-k egész napra ellátták feladattal a pilótákat és a szerelőket, hiszen a hűtéssel folyamatosan gond volt. Ettől függetlenül a show és a drift taxi ment egész nap zökkenőmentesen, hiszen a gumipornak és a füstnek szállnia kell, anélkül a drift nem drift. :)

 

Végre újra pályán láthattuk Kurucz Ádit, aki megjáratta magát és csodaszép autóját is. Hiányzott már nagyon nekünk, hiszen versenyen már hosszú ideje nem állt rajthoz. Ádi mellett azonban másik meglepetéssel is szolgált a drift csapat. Hosszas vajúdás, kemény szülés után végre mindenki megcsodálhatta Szekeres Feri új versenyautóját. A hófehér autó egy kicsit lassabban fejlődött, mint az ikertestvére, de biztos vagyok benne, hogy mind az autó, mind a sofőr még sok-sok meglepetést tartogat számunkra...

 

                                    A feketebárány után itt a fehér...

 

Aki nem akar ralli vagy épp drift nélkül maradni, az készüljön, hiszen mindkét sportágat hamarosan Máriapócs látja majd vendégül. Ott találkozunk!

 

 

 

írta: RiKA CarsAndGirls.hu (2009)

 

 

 

 

Kapcsolódó galériák
II. Castrol Edge Rally Show

Szólj hozzá!

Címkék: bmw általános ádi l evo s14


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr11304857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása