driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2008.09.29. 15:57 Leslie_

Taszár OB2

A meglepetések napja.

Ez mostanság sokszor elhangzott és még fog is, mert dolgok történtek csak én vagyok lemaradva mint a borravaló. Első és kellemetlen meglepetés, hogy nem akartak beengedni a biztonságiak, mert az illetékes késett a listával. A gyorsulási rendezvény csak délután kezdődött, így mi voltunk az első program. Mint később kiderült, ezt senki sem tudta.

Legfőképp a nézők nem, de mi azért vártuk őket, persze hiába.

Borzalmas látvány fogadott minket, a terület ahol pályát kellett rögtönözzünk, tele volt bokrokkal, gazzal illetve azok maradványaival, mert valaki azért próbálta előkészíteni a területet számunkra. Ezúton is köszönjük. Hosszúságban végeláthatatlan aszfaltcsíkunk volt, de széltében már kevés. 70m kb, ami egy nagyobb tempós kanyart engedett. Hiába amatőr liga, nekik is kell a kihívás, jár a szinvonal.

Ezért Zora skiccét ott a helszínen kicsit feldobtuk, az első kanyar után egy ferde egyenest csaltunk, majd meredeken megtörtük és egy trükkös vonavezetéssel újra, így vissza is jutottunk a rajthoz. Nem nagy puki, de elsőre azért kifogott pár pilótán. Az edzés rendben zajlott, mindenki ízlelgette hogyan érdemes majd autóznia ha tét is lesz.

Majd 20 pilóta nevezett, köztük egy autómata merci is. Pláne jobbkormányos. Mindez azért mert a versenyző bal keze sérűlt. Minden tiszteletünk neki, de rá is szolgált, egyre szebbeket autózott. Sajnos a kvali előtt eltörte a féltengelyét, így már nem tudott rajthoz állni. Először állt rajthoz Udvardi Zsolt fia, aki láthatóan még nem győzte le a versenydrukkot, de a reflexei és képességei meggyőzőek.

Ezen a versenyen is használtuk a driftboxot, így elsőre meglepő, de jogos eredmény született a sorrendet illetően. Szekeres Feri nem engedte a pole-t, de mögötte a folyamatos fejlődést mutató Bakos Karcsi és egyre versenyautósabb Sierrája állt. Almási Z0tya harmadik helye tőle elvárható, csakúgy mint Tóth Zolitól a negyedik pozíció. Szombati Zsolt erősített be, majd Farkas Gabi és mögöttük a mikrofonhuszár Egyed Isti és Énekes Árpi még mindíg az átmeneti kocsijával az első 8-ban.

További sorrend:

Csergő Józsi, Dely Domonkos, Szerencsés István, Szabó Zoltán, Galacs Gábor, Udvardi Zsolt, Horváth Feri és Szabó Kornél.

Jöjjenek hát a csaták:

Szekeres és Szombati kiejtette a két Szabót, akik csak névrokonok. Z0tya visszahívás után beforgott a célba, így Udvardi és kék Nissanja a Top 8-ban. A mikrofonos fiúk közül most a beszélőkés Egyed alulmaradt, az éneklős Dely folytatja. A Sierrák csatáját Bakos nyerte Horváth ellenében, de ez nem csak a pilótákon múlott, a cosworth erejét kiteljesíti az átalakított futómű is, ráadásul mint nemrég kiderűlt, a kis V6 már egy ideje hengerfejes is. Szerencsés a szatymazi hőst, F.Gabit küldte a kispadra, Tóth Zoli pedig Galacs Gabit. Utolsó párként Énekes Árpi "szólta" le Csergő József driftmachine-ját, a V8 ezúttal nem bírt az M3-mal.

Top8:

Szekér ritkította az Szszel kezdődő vezetékneveket a listán, Szombati gyúrhat a következő megmérettetésre, Udvardi Zsolti pedig jött fel mint a talajvíz, Dely Domi nem állhatta útját. Bakos Karcsi sem hagyta, hogy Szerecsés annak érezze magát, az újabb Énekes-Tóth párbajban pedig a Toyota volt jobb lendületben.

Elődöntők:

Szekeres Feri megállította Udvardi Zsoltit és a szépen szóló SX-et, Tóth Zoli pedig a másik feltöltött autót, Karcsiga Cosworthját küldte csatába a harmadik helyért.

3-ik helyért:

Udvardi és Bakos. Zsoltiudi és Karcsiga produkálta a legszebb hangú csatát azoknak, akik a japános turbós sivítós csattogós tüsszögős kocsikért rajonganak. KarCsiga sajnos nem bírta a stresszt így elsőre, beforgással segítette Zsoltit a kupához.

DÖNTŐ:

"Szeki" és "Tóthzoli"

A szívomotorok ádáz kűzdelme, a V8 nyomatékos ős ereje és a kis hacsi széthegyezett pörgése. Bár itt is hiba döntött, ez senki érdemét nem kissebbítheti hisz pont ezért vannak ezek a kűzdelmek, soha senki sem lehet biztos a győzelmében. Szekér nagy igyekezetében egy bójával a kocsi orrán folytatta az utolsó kanyart, Zoli viszont hibátlanul fenyítette körbe a kocsiját a pályán.

Gratulálunk a dobogósoknak:

1. Tóth Zoltán

2. Szekeres Feri

3. Udvardi Zsolti

Továbbra is fantasztikus hangulatúak ezek a versenyek, ezeknek a pilótáknak öröm versenyt rendezni, így a nap végén jöhetett egy kis freestyle, azaz persze a szokásos normális keretek között, de mindenki a pályára és örömautózás!

 

Párunknak persze nem volt vége a napnak, Veljko Bogdanovic-ék meghívására indultunk szerbiába, Belgrádba, ahol egy helyi versenyen kellett bíráskodnunk és bemutatót tartanunk. A csapat Laky, Z0tya, K.Ádi, Hajni, Orsim meg én.

1 komment

Címkék: verseny általános driftspec escort cosworth karcsiga


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr15682341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hachiroku · http://ae86.blog.hu 2008.10.01. 22:15:13

Ez a futam bizony mindig emlékezetes marad számomra :)
süti beállítások módosítása