driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2008.07.21. 09:30 Leslie_

A késett riport megkésett folytatása

Szombaton este már kevesebb fejfájást okoztunk magunknak vasárnapra, mint egy nappal korábban, így frissebben értünk fel a hegyre. Persze elsőként és jódarabig egyedülinként, mivel a többiek szombat este ott maradtak bulizni a hegyen. Emiatt az első felfutásunk kompletten kimaradt, de mivel a nézők sem voltak még sehol, ez talán senkit nem is zavart.

Lassan elkezdtek szállingózni a drifterek és a második felfutásra percre pontosan meg is jött mindenki, le is tudtuk a dolgot. A harmadik felvonásnál kezdődtek a problémák, valaki puffant egy nagyot a pályán, így minket levezényeltek és azt mondták, egy-másfél órán át tuti nem kerülünk pályára a mentés miatt. Fél óra sem telt el, már hívtak is, hogy a pálya a feléig szabad, hopp bohócok menteni a show-t, ugrás fel a hegyre, irány a rajt. Valahogy rosszul esett mindenkinek ez az egész. Nem azt mondom, hogy nem erre szerződtünk, mert még szerződés sem volt, sem nevezés, sem semmi. A főszervező magán úton felhívott pár pilótát akik el is jöttek, de a nevezési listán többen úgy szerepeltek hogy fogalmuk sem volt róla. Az MDSZ kihagyását már nem is sérelmezem, hisz bár érdekvédelmi és felügyeleti szerv vagyunk, nem akarunk rátelepedni a pilótákra. De így meg ez a helyzet, mostohagyerekként csicskáztatnak, berúgnak a sarokba de persze mivel mi vagyunk a legszebb kölyök, velünk fut a reklám. Lesántult a ló, jöjjenek a bohócok. Csakhogy a bohóc a cirkusz megbecsűlt tagja, fizetést kap. Mi viszont nem keveset áldoztunk mindannyian a saját zsebünkből, hogy itt lehessünk.

Lenyeltük, lényeg a műsor és a nézők.

Ekkor jött az újabb baj, Sanyikának szétugrott a bal hátsó féke lefelé jövet és mire leért, a vas is alig maradt meg a féknyeregben. Elkezdtünk kajtatni fékbetét után, de semmi siker, Cigány is segített, de nekik is mind M3 fékeik vannak. Aztán rájöttünk, hogy ott a 325i Kupa, ha valakinek van, nekik tuti. Ekkor jött a képbe BZS főszervező úr szerelője, aki tudta, hogy nekik van, de természetesen nem adhatja oda engedély nélkül. Telefon BZS-nek (épp fel is vette) baj elmagyaráz, kéne betét. Nem idézhetem a szavait, mert nem hallottam, de "öreg" Sanyi arcán láttam a keserűséget és a dühöt. Szabadfordításban a válasz annyi volt, hogy neki NINCS és nem is tud segíteni. Ezt most nem kommentálnám, minthogy azt is nehéz lenne megfogalmazni, milyen fagyos lett a hangulat a drifterek "depójában" ezután. Tudni kell, hogy Levota Sanyi és BZS pár éve azért már barátok, nem egy idegen kért valami hatalmas szivességet.

Mi ekkor elhatároztuk, hogy nekünk ennyi pont elég volt a hétvégéből, pakolunk, megyünk Borziékhoz grillezni egyet, aztán onnan haza.

Ekkor már másoknak is volt némi adalék a biliben. Puci eleve utálja ha rángatják, Radírt pedig szinte megzsarolták, hogy neki kijelőlt utasokat kéne vinnie. A telefonos párbeszéd kb így hangzott el:

Radír: Nem tudok vinni senkit, itt vannak a barátaim, nekik ígértem a hétvégét.

BZS: De tavaly is vittél embereket!

Radír: Azok Tibisz TAXIsai voltak, akiket nem tudott vinni műszaki hiba miatt. (persze kifizetni is elfelejtette Radírnak)

BZS: Jaaa, de ezeket akkor is vinned kéne, mert én úgy vettem a kocsimat, hogy az alku része volt a hegyimenet... tudjuk be akkor a mentésnek!

(Radír első felfutásában eltörtek a tőcsavarjai, a darus műszaki mentő hozta le)

Radír: Szó sem volt taxizásról, az a Szövetség asztala, azt velük kell egyeztetni. Mint ahogy mindent kellett volna.

BZS: Persze, persze, tudom, csak soha semmire nincs idő, na mindegy, intézd el valahogy kérlek, ha már megoldottuk, hogy itt lehessetek, oldjátok meg ezt is.

Radír:.....

Ez részben a fantáziám szüleménye, félig a hallottak (ott álltam) és félig Radír dühödt elmesélése alapján.

Nem szándékom feketébben beállítani bárkit is ebben a helyzetben, nem szidom ezzel BZS-t, de mindenkinek joga van tudni, hogy mi zajlik a színfalak mögött és talán páran megértik azt is, miért nem voltak ott a drifterek a parádi verseny fináléjában vasárnap délután. Hisz a nézők csak azt láthatták, hogy elmegyünk. Pletyka meg lehet bármiről, bárhogyan. Igazság is lehet több, de a mi oldalunkról így néz ki, ezt pedig máshogyan nézni nem nagyon lehet.

Tanulság legyen ez nekünk és mindenki másnak, hogy alkudni előre kell, dolgozni pedig csak korrekt feltételrendszerrel lehet.

Mi pedig nyelhetünk egyet, mert jelenleg még ezt a szerepet adják nekünk. Jó reklám vagyunk, nézőcsalogató látványosság de nem vesznek komolyan mint sport. Ez pedig nagy hiba, mert senkit sem szabad alábecsülni, legfőképp a nézőket nem.

Elég nagy feketepontot véstünk be ezzel a magyar autósportnak illetve az abban tevékenykedő néhány embernek, de már van is hatása.

Egyik, hogy a BZS-vel tervezett további együttműködésünk feltételeit szigorítjuk, ő pedig már változtatott a korábbi álláspontján, valószínüleg megérezte a vasárnapi akciónk utóhatását és elgondolkodott. Másik, hogy a munkahelyemre a főnökömhöz bejár egy MNASZ "nagykutya", egy végtelenül barátságos úr, aki viszont támogatásáról biztosított minket és segítséget ajánlott a jövőre nézve.

Hogy ezzel illetve a BZS-féle helyzettel kapcsolatban mit hoz a jövő az egyrész nem csak rajtam múlik és nem is én döntök ilyen horderejű dolgokban. De eltökélt szándékunk, hogy a driftet sportnak tekintsék az emberek és ha kell, még keményebben és még többet fogunk dolgozni ezért.

pUFFogtam

3 komment

Címkék: általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr85577632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2008.07.21. 10:40:14

Leslie_
lehetek őszinte?

hát a kurvaanyját az ilyen főszervezőnek.
telibe.
lóval.
kár, hogy nem voltam ott, miféle hozzáállás ez???
mik vagytok ti? sarokba hajtott kutyák?
na, azt hiszem többet nem mennék egy rendezvényre sem, amit ez a fosmarci rendez.
bocs, de EZT nagyon-nagyon nem szeretem.
Radírnak meg respect...meg nektek is, hogy nem szartátok le már első nap az egész miskulánciát.

AP 2008.07.21. 15:02:28

Szombaton voltam kint, az egész versenyen a legnagyobb tombolás akkor volt, amikor a driftesek jöttek.
Nélkületek fele annyit se érne a dolog.
Mocskos egy megoldás volt ez a rendezőségtől.
Csoda, hogy Radír nem küldte el a halál faszára a csókát telefonon.
süti beállítások módosítása