driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2011.11.02. 09:50 Leslie_

projekt: Mancs

Mentsl Ádám jóideje a drift körül mozog, hisz egyrészt videós csapat tagja, másfelől lelkes autóbolond. Teljesen érthető módon sokáig a Ladák és Zsigulik bűvöletében élt, de mint mindannyiunkat, őt is kísértette a soha be nem fejezett projektek szelleme. 

Szóval valamilyen indíttatásból egyszer csak előállt az ötlettel, hogy neki talán kéne egy Sierra. Innen már nagyon lejtőn volt a srác, kinézett egyet, el is mentünk és egyből nálunk landolt a szerzemény egy kis átnézés végett.

Azóta hétköznapi közlekedési eszköz és alacsony költségvetésű amatőr versenyautóként tengette életét. Ám mint mások esetében is, eljött a fejlesztgetések ideje. Megérkezett a poliuretán szilent készlet az autóhoz és az általunk favorizált Scorpio felfüggesztés is az átépítésre várt már.

k 001 (Custom).jpg

k 002 (Custom).jpg

Mai leckénk az első futóműről szól. Az első bölcső és a kormánymű marad, mert egyezik. A kormányösszekötők azonban hosszabbak a Scorpio esetén, ahogy a lengőkarok is. Továbbá a belső szilent perselye 10 helyett 12 mm, emiatt meg kell fúrni a bölcsőt. A Scorpio-k csonkállványa is más, a lengéscsillapítók foglalata 46mm helyett 52. Ezt hézagoló gyűrű helyett most 4x4 Sierra gátlókkal oldjuk meg. Az első stabilizátor egy Cosworth Scorpio-ból érkezik, vastagsága a legnagyobb, 29mm (Sierra Cosworth 28mm). Mivel a szilent nincs megvágva, jó kis meló felszenvedni a vastagabb és kanyargós stabrúdra a 28mm-esre gyártott poliuretán darabot.

k 003 (Custom).jpg

A többi már történelem, az irányítókart egy furattal rövidebbre vesszük a nagyobb kormányszög eléréséhez és jöhet is az összeszerelés. A masszívabb szilentek miatt ez persze nehezebben és lassabban megy, de valamit valamiért.

k 004 (Custom).jpg

k 006 (Custom).jpg

k 007 (Custom).jpg

Íme a kocsi immár az 5x112-es kerékagyakkal, nagyobb és erősebb fékekkel illetve futóműalkatrészekkel és természetesen az innen láthatatlan de felettébb érezhető poliuretán szilentekkel. Következő feladat a hátsó futómű megújítása lesz, hamarosan folytatjuk.

2 komment

Címkék: általános mancs csapat sierra leslie


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr113346827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

=Daniken= 2011.11.03. 21:23:09

égben van a nózija...

Leslie_ · http://driftgarage.blog.hu 2011.11.03. 22:59:07

épp csak lejött az emelőről, azért. meg hát jön a tél... majd tavasszal megsüllyed :)
süti beállítások módosítása