driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2011.09.08. 21:16 Leslie_

projekt:V - kontinuitás

Végre megjött egy kosárnyi alkatrész a nagy vízen túlról, plusz Jatist is rá lehetett venni egy kis munkára, tehát haladhattunk a Mustang motoros Sierrával. Levettük a váltót és felszereltük (volna) a lendkereket. Csakhogy amcsi a blokk, kellett egy kisebb vödör collos csavar. Egyenlőre szedett-vedett módon rakjuk össze, de jegyzünk mindent és fényezés után már törekedni fogunk a szép egyforma új és helyes csavarokra mindenhol.

A szép nagy 260mm-es tárcsa és világítóan kék szerkezet is felkerült, jöhetett a kinyomóvilla. Ami dobozban jött, szépen csillogott és nem volt jó :( A váltó kialakításából adódóan külön vettük le a házat és a harangot, ez most szerencsénkre vált. Mivel egy újabb villa megint 10.000Ft körüli összeg és több hétnyi várakozás, ezért átalakítottuk. Felkerült a harang és ki is mértük azt a másfél centit, amit bele kellett toldani a belső részébe. Kívülre is kellett volna, de ott annyi hely volt még a harangon, hogy inkább egy újabb furattal oldottuk meg a problémát. A szokásos sierra-scorpio kuplungbowden alul már stimmelt is, azonban a pedál fogasíve nem húzott eleget rajta. Kis méricskélés után rájöttünk, hogy a kocsiban lévő piros ívet sárgára cserélve már működésre is bírjuk a kuplungszerkezetet.

Időközben a kocsi fékrendszere is összeállt, a kéziféket leszámítva... ott még vannak fennakadásaink :)

 

Miután visszakerült a váltó és újra összeraktuk a hajtásláncot, ideje volt a motorral foglalkoznunk. Némi tisztogatás után elővettük a tömítéseket és elkezdtük válogatni a speckó csavarokat. Jatis keze alatt is rég fordult meg 5.0, a miénkben meg még soha, ezért inkább kétszer meggondoltuk mit hova is teszünk.
Egész jól haladtunk, még a gyújtást is összerakta Attila. A gázbowden beszerelése következett. Ez ugye megint érdekes helyzet, mert még ha össze is jönne a Sierra alkatrész a Mustangéval, akkor is közbeszól a módosított tűzfal. Szerencsére ekkora feladatok nem szoktak megállítani minket. Előbb átalakítottam a pedált, hogy megfelelő hosszt húzzon a bowdenen, majd átalakítottam a konzolt hogy elférjen a lábtérben. A ferde tűzfalra hegesztettem egy "dobozt", amire mindezt fel lehet csavarozni. Közben persze beszereltem a fűtésboxot, nehogy később útban legyenek egymásnak az alkatrészek.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: mustang általános sierra leslie pfb jatis zsoma


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr823212394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása