driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2011.03.04. 16:15 Leslie_

projekt:PS - A szentségtörés 2.rész

 Hol is hagytuk abba? Mi sehol, szépen lassan haladunk, amennyire munka mellett lehet. Csak a dokumentálás maradozott el, hisz arra már sem idő, sem energia nem maradt. Végképp nem ihlet, márpedig annyival minimum meg kell tisztelni az Olvasót, hogy az összefűzött szavak nem csak száraz tartalommal bírnak egyszerű kijelentő módban. Mondom ezt én, aki sosem tanult és sosem tudott írni :)

Ám a lényeg, akinek eddig mégsem tisztult ki a kép, az emlegetett Zoli vezetékneve Lakatos, azaz LakyBoy az új tulaj. Miután tisztázódott az átépíthetőség kérdése, már csak az üzletet kellett megkötnie a két Zolinak és a garázs logisztikáját kellett tisztázni a partnerekkel, kié és miért áll épp parkolópályára a hirtelen munka miatt.

Legutóbb még széttrancsíroztuk az autót, azóta már szépen összefelé tologatjuk, mint egy kirakóst. A kormányoszlop a jobb oldalról került át, a műszerfal alatti merevítő-tartó azonban európai kocsiból jött, ahogyan a pedálok és a tűzfal ezen darabja is.

A hegesztés csak lassú a volt, a méretezés azonban inkább idegölő. Bár a merevítő és a kormányoszlop adott, azért mégiscsak pontosan kellett ki és bevágjuk az adott darabot.

A jobb oldalra visszakerült a kivágott rész, egy kis kiegészítéssel az elmozdított kábelkorbács és a hiányzó kormányoszlop miatt.

A gyári fűtésbox ezek miatt már nem fér a kocsiba, de erre van ötletünk, egy új kábelezés legyártására inkább nemmel szavaztunk.

A balkormányos fékszervó és a kuplung a helyére került, azonban útban lett a toronymerevítő és az ellenkező oldalra "tervezett" ablaktörlő motor. A merevítő talpait felcseréltem, így a kis eltolás pont előre vitte a keresztrudat annyira, hogy elférjünk. Az ablaktörlőt nem akartuk teljesen átépíteni, emiatt egyrészt 1 karos lesz, másrészt kivágtuk és egy kis billentéssel, emeléssel feljebb és hátrébb csaltuk, épp csak hogy minden jól elférjen.

Jön a horror, megvágtunk egy nem túl szép "balos" műszerfalat, becsavaroztuk majd elkezdtük a (sosemvolt) helyére fűzögetni a kábeleket, csatlakozókat. 

Közben persze elkészült a komplett fék és kuplungcsövezés, lebandázsoltuk hővédő szalaggal a kipufogó leömlőit, légtelenítettünk és kapott kiegészítő csöveket a csavaros bukócső is, immár eleget téve az általános elvárásoknak.

Újabb hétvége, újabb haladás következik. Vasárnap találkozzunk Kakucson, mindent megteszünk hogy ott lehessünk! 

Szólj hozzá!

Címkék: nissan általános leslie bukócső lakyboy


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr302710314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása