driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2010.06.01. 08:17 Orsika_

Velünk sodródnak - RiKA azaz Darázs Erika

 2010.05.31 SzT

 

Megismerkedésünk nem volt szerelem első látásra, de az óvatos méregetve közeledésből (villám)csapásra viharos összeborulás lett egy esős kakucsi versenyen. A pálya szélén ázva, külföldiektől kapott nedűt kortyolgatva jól elszórakoztunk a mosolygós fotós nőcivel. Vagány, humoros, éles eszű, csípős megjegyzésekben nem szűkölködik, urak, egy interjú erejéig Nektek adom Darázs Erikát, akit legközelebb a tököli pálya szélén csodálhattok egy hatalmas masina mögött...

 

 

drifter.hu: A hazai autós szakágak közül miért épp a drift lett a szerelem?

RiKA: Mindez az X-Boxnak köszönhető. Az autósportok nem kötöttek le a valóságban, azonban rengeteget játszottam a Need for Speeddel. A városi versenyek elég jól mentek, a gyorsulás azonban mindig kifogott rajtam, így azon hamar túlléptem. Majd kipróbáltam a driftet. Nem igazán értettem, hogy mi a lényeg. Nem találtam túl sok logikát abban, hogy akkor kapok sok pontot, ha nem egyenesen megyek végig a pályán. Egy idő után rákaptam az ízére, majd pár hónappal később kimentem az első versenyre, Kakucsra. És ott megcsapott a jól ismert gumifüst szaga...mit szaga! Illata. :)  Ott már tényleg tudtam, hogy elvesztem.

drifter.hu: Te csináltad már autóversenyzővel? :) kivel volt a legütősebb az élmény?

RiKA: 
Huh, hát persze, hogy csináltam már versenyzővel. Nem csak férfival próbáltam, hanem nővel is...;)
A "drift-szüzességem" Géza01 vette el Máriapócson. A 40 fokban alaposan beöltöztem, mintha Szibériába indulnék (hajrá biztonsági szabályzat!:)), majd behuppantam a J1-be. Géza01 nem tudta, hogy nekem ez lesz az első...:)), Fantasztikus élmény volt érezni, ahogy az autó csúszott velünk, ahogy szabadon engedte Géza az autót, majd hirtelen ismét az irányítása alá vonta a lóerőket...Az első után persze nem lehetett megállítani. Megnéztem, hogy a szigorú főnök (=SAjti) lát-e, majd miután konstatáltam, hogy feltünés nélkül elsunnyoghatok, zsebrevágtam a diktafont, felvettem egy bukót álcaként, és taxi állomásosat játszottam. Beültem mindenki mellé. Egyik autóból ki, a másikba be. Levo mellett leesett az állam, hogy a 3 éve 14 éves Sanya milyen jól megy. Niki mellett kihúztam magam és büszke voltam arra, hogy én is nő vagyok. Kedves emlék az a verseny is, ahol Lakynak szerencsét hoztam, és szívesen gondolok vissza a Verda napok esős vasárnapjára is, ahol az eső nem tudta lemosni a mosolyt az arcunkról, hiszen külföldi drifterek mellé beülve kipróbálhattuk azt, hogy milyen egy igazi hármas tsuiso. A hétvége házigazdájának szavaival élve az adrenalin a fülünkön csorgott ki, amikor száz feletti tempónál beestek a holland fiúk egymás mellé úgy, hogy mi - SAjt és én - ott ültünk mellettük. SAjt csak J1-ben ücsörgött, de én kipróbálhattam a B1-et is...Na jóó, nem én vezettem, de a Nissan Skyline-ban csak ott jutott hely. ;)

drifter.hu: Abszolút kinézem belőled a versenyzést, milyen autóval indulnál? Kit fogadnál (f)el tanítómesterül?

RiKA: Oh, én is kinézem magamból lazán, de nem hiszem, hogy bátran meg merném indítani az autót. Kellene mellém valaki, aki kíméletlenül berántja néha a kézit. :) Egyébként maradnék a BMW-nél (szerinted mernék mást írni? :)), hiszen az lenne a legolcsóbb autó indulásnak, szerintem. Nem egy tanítómestert kérnék fel, hanem többet. Mindenki más technikára esküszik, és én szeretném mindet megtanulni.

drifter.hu: Munka vagy hobbi a fotózás? Megmaradhat igazi hobbinak, miután az ember egyszer pénzt kap érte?

A fotózás szerelem, így nem érzem munkának. Rengeteget kell még tanulnom, de jó a mesterem. ;) Azt pedig majd megmondom, hogy tekinthető-e a hobbinak, ha fizetnek érte...ugyanis itt még nem tartok. (De várom a jelentkezőket. :))

drifter.hu: Volt már olyan interjúalany, akivel nem sikerült zöld ágra vergődni?

RiKA: A rövid, egyszavas válaszoktól kifutok a világból, de megoldom már azokat a helyzeteket is. Viszont volt egy nagyon érdekes helyzet: erotika kiállításon kellett két pornószínésznővel interjút készítenem. Ők fellépőruhában ültek mellettem, körben a férfiaknak csorgott a nyáluk, én pedig pókerarccal kérdezgettem őket. Vert a víz nagyon. Előtte azon nevettünk, hogy autós témában a kedvenc márkára vagy a kedvenc hátsóülésre kérdezzek-e rá... :D

drifter.hu: Rika kapott egy hét szabadságot és korlátlan hitelkártyakeretet. Mit tesz?

RiKA: Megkeresné azt a gurut, aki át tudná őt varázsolni egy hétre pasivá. Minden nap más országban ébrednék fel, kipróbálnék mindent, amit az élet még nem adott meg. Vezetnék veterán autókat és méregdrága új csodákat, és persze kiélvezném a férfilét minden irigylésre méltó oldalát ;) (nem az állva pisilésre gondoltam). Majd az utolsó óráimban leülnék egy nővel beszélgetni, és megpróbálnám megfejteni, hogy mit is akar tőlem és az élettől. :)


drifter.hu: Van ötéves terved?

RiKA: 
Vannak céljaim és vannak vágyaim. De ezek nem konkrét tervek. Megtanította az élet, hogy nem szabad minden lépést megtervezni, néha sodródni kell. Az az igazság, hogy erre a kérdésre sablon választ tudnék adni. Szeretnék boldogan és egészségesen élni azokkal, akik fontosak nekem. És jó lenne pár év múlva kezemben tartani a nyomdaszagú könyvem...;)

drifter.hu: Üzenet a driftereknek?

RiKA: Minden lépésetek a sport szeretetéről szóljon...Kívánok nektek sok szponzort, országos ismertséget és elismertséget. Sok kemény versenyt, rengeteg fanatikus nézőt. És a legfőbb üzenetem: lécci vigyetek sok-sok kört idén is...;)))

Köszönjük az interjút, találkozunk Tökölön! :)

Szólj hozzá!

Címkék: általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr242046523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása