driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2010.05.21. 11:38 Orsika_

drifter.hu - A Kok család révbe ért

 

 
2010.05.20 Zora

Nemrég kaptunk hírt az "öreg" Kees Kok holland legendás driftertől, hogy fiai tehetsége végre bizonyítást nyert az Open Drift Championship 2. futamán! A holland bajnokság sajtóközleményében a címszó igen beszédes és egyértelmű: "Kok elcsípte a királyt és leszorította a trónról" A király nem más, mint Paul Vlasblom akit szimplán "Drift King"-ként tartanak nyilván sok országban, akárcsak nálunk. A hír már csak azért is érdekes számunkra, mert augusztus 28-án az esti nemzetközi magyar futamon velük is számolni kell majd a magyar legényeknek!

Kees Kok korábbi nyilatkozatából már tudtuk, hogy sikerei ellenére már a tavalyi évben abba hagyta a versenyzést, de fiai drift karrieréért minden tőle telhetőt megtett. Nem volt kérdés, hogy az idősebbik fia Marco Kok fogja megörökölni 4 literes E30-as Bömösét, míg Andre-nak egy megszólalásig hasonló, de csak egy 25i szívvel rendelkező jóbajor jutott. Marko 2006-ban kezdte apjával versenyezve bontogatni szárnyait, de igazi sikereket nem igen tudhatott magáénak, így Magyarországon sem tette le igazán még névjegyét. A holland bajnokság 2. futama viszont élete legjobb formáját hozta ki belőle.

Marko az egész hétvégén uralta a teljes mezőnyt, és már a kvalifikációs küzdelmek során sem volt kérdéses első helyezése. A bírák 97 ponttal jutalmazták őt az elérhető 100 pontos maximumból, míg a kvalifikációt Vlasblom 94 ponttal abszolválta jól ismert M3-as Touring-jával! 3.-ként Jack Dam farolt be félelmet nem ismerve, míg a bajnokság első fordulójának győztese Vernon Zwaneweld csupán csak 6.-ként végzett.

A Top16 tsuiso küzdelmeibe jutott még 15.-ként Paul Vlasblom tesója Ruud Vlasblom ami azért is volt különleges, hiszen így a bratyóval kellett felállni egy kiélezett testvérpárharcra. Paul öreg róka, ami viszont nem mondható el Ruud-ra hiszen élete első versenyén vett részt és rögtön a lehető legnehezebb feladatot kapta. A testvéri szeretet alap, de a zöld utat jelző lámpafénynél mindkét versenyző számára csak a küzdelem és a siker volt a fontos. Bár Ruud szépen terelte bringáját, mégis sima vereséget könyvelhetett el 6-4 és 7-3 arányban, de egészen biztosan hallani fogunk még róla, hiszen mentora Európa egyik, ha nem a legjobb versenyzője.

Vlasblom és a Kok család egészen az elődöntőig meneteltek, míg a 4. befutó Joey van den Hoogen lett. A Top4 páros csatái Andre és Marko Kok családi perpatvarával kezdődött meg és az újabb "testvérháború" Marko győzelmét hozta, így a fiatal Andre már csak a 3. helyre pályázhatott. A másik ágon Vlasblom Joey-t kapta ellenfélül aki egy Bandplus Nissan 200SX volánja mögött csücsülve próbálta legyőzni a Drift King-et, de nem sikerült a döntőbe kerülnie, így már csak a bronzcsatában bízhatott.

A 3. helyre tehát Andre Kok és Hoogen pályázott, ahol Andre az első körben 6-4-es előnyt szerzett magának. Hoogen épp ezért úgy döntött, hogy mindent feltesz egy lapra, ezért sokkal komolyabb sebességgel futott neki a csata második körére. Ez egyben a vesztét is okozta, hiszen megpördült, így odaajándékozta a 3. helyért járó trófeát, azonban elmondása alapján számára az elért 4. hely sem okozott csalódást.


A szuperdöntő következett, ahol két agresszív egymást jól ismerő pilóta nézett farkas szemet egymással. Az első kört szoros csatában még Paul nyerte 6-4-el, azonban a visszavágón szó szerint leautózta Marko követőként Vlasblomot, így a bírák 7-3-al jutalmazták teljesítményét, ami elegendő lett a végső győzelemhez!

Végeredmény:
1. Marko Kok - Kok Transport BMW E30 4.0 Turbo
2. Paul Vlasblom - Driftking.nl BMW M3 E36 Touring
3. André Kok - Kok Transport BMW E30 325
4. Joey van den Hoogen - Komelon / Bandplus Nissan 200SX X13

 

Szólj hozzá!

Címkék: verseny europe drift általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr942020308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása