driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2010.04.08. 16:25 Orsika_

drifter.hu - Overálos hírek 1.

 

Overálos hírek - Kerényi Ádám vs. Tibisz
2010.04.08 bohumil

A driftszerető közönség már megszokhatta, hogy a tsuiso során pilótáink párban csatáznak. Riportjainkat is párosával készítettük, viszont itt nem lesz győztes, nincs továbbjutó, ellenben annál több információval gazdagodhattok kedvenceitekről a szezonkezdés előtt.

 

Első párosunk Kerényi Ádám és Szöllősi Tibor "Tibisz". Kerényi Ádámról az a hír járja, hogy idén nem vesz részt a magyar bajnoki futamokon. Utánajártunk, mi igaz a szóbeszédből, ott lesz-e a hátsó üléses piros paripa a hazai mezőnyben?
 
drifter.hu: Tavaly parádéztál a magyar bajnokikon is, de úgy hírlik, idén nem tudsz majd minden versenyen elindulni, igaz ez a hír?

K.Á.: Sajnos igen. A tavalyi évben sok időt, energiát és pénzt vitt el, hogy két sorozatban versenyeztem, idén muszáj volt választanom és mivel a King of Europe versenyek mindig nagyon jó hangulatban telnek, így amellett döntöttem, de ha lehetőségem adódik természetesen ott leszek a magyar futamokon is!

drifter.hu: Amennyiben indulsz Tökölön, számodra milyen pályakialakítás lenne a legkedvezőbb? Inkább gyors, tempós pályát vársz, vagy lassabb, technikásabb lenne számodra a megfelelő?

K. Á.: Tökölön biztosan nem fogok indulni, bár szerettem volna kimenni versenyen kívül autózni egyet, de nem áll össze a technika addigra. Egyébként nagyon sajnálom, mert Tökölön általában tempós pályát alakítanak ki és én szeretem a gyors pályákat.

drifter.hu: Tököl mindig parádés versenyeket hoz. Ha csak egy nevet mondhatsz, ki fog leginkább brillírozni ezen az áprilisi vasárnapon? Ki fog nyerni?

K.Á. : Szívem szerint Radírt mondanám, nagyon drukkolok neki, hogy összeálljon a technika alatta és megint jókat tudjon autózni, de szerintem Laky lesz a befutó.

drifter.hu: Szponzor által sikerül jelen lenned több külföldi versenyeken, vagy egyedül a King of Europe sorozatban tervezed az indulást?

K.Á.:  A KoE sorozatból a spanyol futamot biztosan kihagyom, mert az nagyon messze van, de a többi futamon indulok. Sajnos idén sem áll a "csapat" úgy anyagilag, hogy KoE-n kívül versenyezzek, pedig meghívást kaptam a JDM szervezőitől is az angol futamokra, oda nagyon jó lenne egyszer elmenni.

drifter.hu: Maradt a jól bevált technika vagy esetleg tervben van egy még nagyobb dobás autó fronton?

K.Á.: Marad az autó, tavaly nagyon megszerettem és jól összeszoktam vele. Nagyobb átalakítás nem lesz, szétszedtem az autót, Tomi átnéz mindent, kicseréli, amit kell, és újra összerakjuk. Felni és gumiméret változás lesz, remélem, a 255-ös gumik beváltják a hozzájuk fűzött reményeket és még jobb lesz vele az autó.

Tibisz nem volt szószátyár hangulatában, amikor megkerestük, biztos egy nehéz éjszaka után értük el, amit végigsírt a gyerek :)  (ezúton is gratulálunk Tibisznek a picihez, szerk.). Azért rövid válaszai mindenképpen magabiztosságot sugároznak.

drifter.hu: Számodra milyen pályakialakítás lenne a legkedvezőbb Tökölön? Gyors tempós legyen, vagy inkább lassabb technikásabb?

Tibisz: Elsősorban gyors, tempós lenne az ideális.

drifter.hu: Tökölön mindig komoly kis versenyek vannak, szerinted ki lesz a nyerő ember, ha csak egy nevet mondhatsz? Ki fog nyerni?

Tibisz: Tibisz. (vajon hány pilóta húzta pajkos mosolyra a száját ennek hallatán? Tibisz, lesz még ennek böjtje! szerk.)

drifter.hu: A tavalyi összetettben elért eredményedet most az idény elején látatlanban aláírnád vagy ebben az évben még ambiciózusabb terveid vannak?

Tibisz: Mindenképp a dobogó a célom.

drifter.hu: Rólad lehet tudni, hogy nagy szurkolótáborod van, mennyire inspirál téged, hogy a tököli versenyre sokan jönnek Budakesziről is, hogy neked szurkoljanak?

Tibisz: Még inkább oda fogom tenni magam, az biztos.

drifter.hu: Van-e valami újítás az autódon vagy elsősorban az lesz idén is az erősséged, hogy jól össze vagy szokva a technikával?

Tibisz: Tavaly év végére összeállt a motorprojekt, így idén a futóművet fejlesztgettem, és a súlycsökkentés meg a súlypont volt a lényeg, úgy érzem ezzel tökéletesítettem a technikát. Ami megváltozott, az az autó hangja, mert Nagy Áditól elmartam a kipufogóját, mivel az Ő autójának a hangja tetszett, de nagyon.

Mindkét pilótának gumigyilkos szezont kívánunk!

FORRÁS: drifter.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: bmw általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr281904924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása