driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2009.10.13. 08:30 Leslie_

Nyugodj békében Shaun Carlson.

 Nagy veszteség érte pár napja az amerikai versenyautós társadalmat. Októben 6-án elhunyt Shaun Carlson, az újító, a rekorder, a tervező. 

Shaun 1999-ben tette le a névjegyét az USA motorsport szinpadán, amikor PRO liszenszet szerzett az odakint oly híres gyorsulási versenyekre. Hamarosan rekordokat kezdett dönteni saját fejlesztéseivel, többek közt ő építette meg az első csővázas kompakt versenyautót. A versenyzést háttérbe szorítván olyan autókat készített, mint például a Stephan Papadakis által bajnokká lett Ford Focus, több rekord tartója, a 9-es és a 8-as idők áttörője.

Cége, a Nu-Formz időközben elkezdett a MOPAR-ral, a Chrysler tuningcsapatával dolgozni. Shaun tehetségét mutatja, hogy a hátsókerékhajtású kocsikkal sem vallott szégyent. Az általa épített versenyautók, az irányított csapat sorra könyvelte el a sikereket, legfőképpen Samuel Hübinette vezetésével.

A 2009-es és már inkább a betegséről szólt, Carlson-nál szívbillenytűproblémát diagnosztizáltak és kezelésről kezelésre járt. Márciusban egy műtéttel még tovább élt a remény, de Shaun már nem volt a régi. Az, hogy nem mehetett ki a pályára és nem lehetett ott, ahol egész életét töltötte, már emésztette a fiatal lelket. Szeptemberben újra rosszabbodni kezdett az állapota. 

Isten veled Shaun.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr481446294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása