driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2009.08.05. 20:59 Leslie_

KOE Round 3 - Alcaniz (Spain)

Spanyolországgal megint egy új állomással bővült a King of Europe, ráadásul egy nagyon jó pályával, amit a képek sokkal jobban megmutatnak, mintsem szavakkal le lehetne írni. Bár a drift itt egy elég friss sportág, máris elég jól állnak és rohamosan fejlődnek. Biztosak vagyunk benne, hogy az elkövetkező években számolnunk kell velük.Az Alcaniz-i pálya egy teljesen új komplexum, főként 2 pálya, egy nagyobb 5.3 km-es, ami még nincs teljesen kész, és egy kisebb 2 kilométeres nyomvonal. Ez egy nagyon technikás és trükkös pálya, komoly csatáknak rendeltetett. 

A kvalifikáció mindjárt egy nagyon kellemes meglepetéssel szolgált, Szántó Nikolett és bíbor e30M3-asa futotta a nyertes kört. Teljesítménye mély benyomást tett mind a KOE, mind a spanyol bírákra, reményteljesen készülhetett a délutáni páros csatákra.

Másik komoly kihívója az idei mezőnynek Norbert Kovacic a vörös e46M3 volánja mögött. Noro mindig ott van és mindig jó a teljesítménye, ezt bizonyítja az is, hogy negyediknek kvalifikálta magát és ha ilyen lesz a folytatás is, megint komoly pontszámokkal gazdagodhat a bajnokságban. Végül de nem utolsó sorban említsük meg a második helyen Luis Lopez-t és Alberto Canado-t a harmadikon, a két helyi drifter megmutatta, hogy a helyiek is komoly kihívók lehetnek a végelszámolásnál.

2 kihagyott év után a 2006-os király, Nico Heyer is felzárkózni látszik, lépésről lépésre. A két év alatt a drift hatalmasat fejlődött, Nico-nak nem egyszerű visszatérni a kerékvágásba. Bár most már a hetedik helyre kvalizott, egy buta megpördülés megállította őt még a legjobb 16 csatáiban.

 

A szerbiai forduló után újra megjelent Matt Zaitsev is egy újabb őrűlt masinával. Ezúttal egy 2JZ (Supra) motorú S13-as Nissannal jött az R34 GTR helyett. A Top16-ban nyerni tudott Benjamin Boulbi ellen, de a negyeddöntőben elvérzett Alberto Canado-tól. Alberto és 325i e30-asa egészen az elődöntőig menetelt, ott is csak a komoly tehetségű Luis Lopez és zöld S13-as Silvia-ja állította meg. Luis nagyon szép kézifékes technikával driftelt egész hétvégén, őrűlt módon támadva az első kanyart.

Az elődöntőig simán eljutó Szántó Niki ádáz csatát vívott a szép e36M3-as és söfőrje, Dan Adams ellen, de két visszahívás után nem bírta a nyomást és megpördült, megnyitva Adams útját a döntőbe. 


Ám a főmérkőzés előtt Nikinek még meg kellett harcolnia a dobogó harmadik fokáért Alberto Canado-val és ezt az akadályt sikeresen teljesítette is, Niki a dobogón.

És akkor jöjjön a végső kűzdelem. Luis Lopez az egész Top16 alatt nem követett el komolyabb hibát, így a forduló győzelmét sem hagyta elúszni. Dan Adams-t a második helyre szorítva Lopez megszerezte első győzelmét, de talán nem is az utolsót, ha kedvet kap és követi a szériát a további fordulókon.

 

Irány Magyarország, találkozzunk Máriapócson a 4-ik fordulóval!

 

forrás: kingofeurope.net

Szólj hozzá!

Címkék: verseny bmw nissan sapphire cosworth king of europe drift általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr881291338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása