driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2009.05.24. 09:01 Leslie_

JDM - Round 2. Ki állítja meg Remmo-t?

 Elárulhatom, egyenlőre senki. Azonban nézzük mi is történt a JDM sorozatának második állomásán.

http://www.jdmallstars.com/_lib/_news/round2report.jpg

Remmo elől, már a plakát is vészjósló volt a többiek számára. Persze a szigetlakók nem tervezték, hogy hagyják magukat és Remmot elkísérték saját kihívói, Vlasblom és Van Heeren is.

A 2008-as zárófutam után idén is visszatért a rendezői csapat Lydden Hill aszfaltjára és mint idén megszokhattuk, újra együtt a BHP show-val, bmx-szel, motorsokkal, tuninggal és persze biztosan temérdek csajjal egyetemben. Újoncként érkezett Dan Chapman a Driftworks S13-mal és sikeréhségét mi sem mutatja jobban, mint hogy megnyerte a kvalifikációt. Második helyre Remmo ért be, akinek teljesítménye mit sem csökkent az első forduló megnyerése óta. Harmadiknak BonBon teljesítménye volt értékelhető, a DW Skyline és ő egyre szorosabb barátságban vannak.

Íme a kvali listája:

1    Dan Chapman          96    94
2    Remmo Niezen         94    88
3    Bon Bon                   92    80
4    Steve Evans              90    84
5    Ben Horne                89    83
6    Frank Van Heeren      87    86
7    Declan Hicks             87    83
8    Brad McQueen           87    82
9    Paul Vlasblom           86    75
10   Kawabata                 85    61
11   Matt Chiappa           85    60
12   Dave Monahan         84    74
13   Jon Bartholomew      83    75
14    Tom Yates              82    72
15    Jon Stevens            81    75
16    Sid Crowfoot            79    75

 A BHP show a teljes napot lefedte, így a közönség figyelme egy percre sem lankadhatott. Egyedülálló módon 4x15 percben, egyszerre 16 autóval a pályán szórakoztatták a drukkereket. A hollandok a szokásos vonatozással keltettek figyelmet, 3-4 kocsival egymástól centikre körözgettek. A show végén a legjobb 16 pilóta mutatkozott be, de itt már volt pár változás. A nap folyamán ugyanis tönkrementek motorok, karamboloztak autók. Evans Starlete végleg feladta, BonBon pedig a Japspeed/Stobart S15-tel folytatta. Evans helyébe Anthony Scott lépett, Yates és Barthomlew ütközött könnyebben.

Top16

A helyi favorit, Dan Chapman nyitotta a futamokat Sid Crowfoot ellen, 2 erős menettel már lépett is a top8-ba. Dave Monaghan és Dave Horne csatájában Dave győzött :) Monaghan. Paul Vlasblom könnyedén küldte a depóba Brad McQueen-t. Scott és Barthomlew menete egy megpördülésen múlt, melyet Jon B követett el, így Scott-é lett a győzelem. Bonbon jól érezte magát a kölcsönautóban, így Yates búcsúzott, Niezen és Hicks voltak a további bejutók.

Top8

Chapman VS Vlasblom:

Két igazi favoritja a versenynek, két nagy név akiknek bizony minden esélyük megvolt a végső csatákra, azonban sajnos már itt összekerültek és mivel Chapman egyszer elhagyta a pályát, Vlasblom-é lett az egyik kiadó hely a legjobb négyesbe.

Scott VS Monaghan:

Monaghan kétszer is kiegyenesedett követőként, ráadásul menekülőként egy első defektet is kapott, így Scott nyeri a meccset.

Van Heeren VS Bonbon:

Van Heeren kezd és Bonbon valószínüleg a hideg gumik miatt szintén túlkormányzottan követi, amire Van Heeren egy gyors és szoros üldözésel válaszol, így a négyesben is van.

Niezen VS Hicks:

Remmo kezd menekülőként, olyan sebességel és aggresszivítással, amit üldözőként elkövetett apró hibája sem tud elrontani, így övé az utolsó kiadó hely.

Legjobb 4

Vlasblom VS Scott:

Paul kezd, de olyan irammal, amit Scott nem bír tartani. Csere után még meggyőzőbb a Federal Touring előnye, szoros üldözés után az utolsó kanyarban még egy különleges stílusú előzést is bemutat a hollandus.

Niezen VS Van Heeren:

Remmo még aggresszívebb, mint a csaták folyamán, így biztosítja a holland-holland döntőt.

3ik hely, Scott VS Van Heeren:

Scott nem engedi a teljes holland dobogót, sikerül felülkerekednie Van Heeren vezetési stílusán és begyűjti a harmadik hellyel járó kupát.

Döntő

Niezen VS Vlasblom:

A két holland már többször vívott csatát különböző sorozatokban a dobogóért és egyenlőre Niezen felé dől a mérleg nyelve. Nem csak hogy két igazán profi pilóta, még jól is ismerik egymás stílusát, így a bírók hiába meresztették a szemüket, nem láthattak döntő hibát tőlük. Kétszeres visszahívás után a harmadik menetben Niezen annyira közel ment a fekete kombihoz, hogy nem is látszott hely a kocsik között. Paul ezt már nem tudta megismételni, így Niezen begyűjthette a második JDM bajnoki trófeát is.

Végeredmény:

1. Remmo Niezen
2. Paul Vlasblom
3. Anthony Scott
4. Frank Van Heeren
5. Declan Hicks
6. Dan Chapman
7. Ban Broke-Smith
8. Dave Monahan
9. Kawabata
10. Jon Stevens
11. Matt Chiappa
12. Brad McQueen
13. Sid Crowfoot
14. Jon Bartholemew
15. Ben Horne
16. Tom Yates

A következő menet a Wembley-ben lesz (vagy a parkolójában, ahogy tavaly) ahova nagyon készülnek a pilóták. Ha nem fogják meg Remmo-t, már a kezében is érezheti a bajnokságot.

Szólj hozzá!

Címkék: verseny bmw nissan europe drift általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr151122770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása