driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2008.06.16. 09:40 Leslie_

Pro Liga I. hely, Cziffer László "Ciff"

Bár a megszállottak számára nem ismeretlen csengésű ez a név, hisz Laci évek óta rajongója, támogatója és építője a Magyar Drift életnek, versenyzőként eddig nem tudott részt kérni magának a sikerből, néha még résztvevőként sem. Aztán elsőként importált a felkelő nap országából "levetett" versenyautót és a "jobbegybe" ülve igyekezett megvetni a lábát a honi mezőnyben. Edzéseken már megmutatta a foga fehérjét, de az éles bevetés csak most következett.

drifter.hu: Laci, milyen elvárásaid voltak magadtól ezen a versenyen?

CL: Természetesen jó eredményt vártam az autótól és magamtól is, hiszen egy versenyző mi másért versenyezne, mint a győzelemért?! :)



drifter.hu: Mióta és hogyan készülsz, hogy eredményes legyél?
 
CL: 2006-ban próbálkoztam először egy európai 200sx-el, de sajnos egy buta, felelőtlen szerelő miatt az egész autót ki lehetett dobni a kukába és kezdeni az egészet előlről!
A 2007-es idény közben megérkezett japánból a következő áldozat, tökéletes futóművel, spoilerekkel, üléssel, bukócsővel, szóval versenyre felkészítve (bár ez japánban egy utcai játszós autó volt).
A motor gyári teljesítménnyel érkezett, mivel kiszedtek belőle minden tuningot még kint.
2007-ben már sikerült elindulnom vele 3 versenyen, és már akkor is nyilvánvalóvá vált sokak számára, hogy nem véletlenül driftelnek az egész világon a legtöbben ezzel a típussal, csak még "gyengécske" volt szegény. Viszont a viselkedése már akkor is lenyűgözött, és kíváncsian vártam, hogy mire lesz képes egy kis kúra után.
2008-ra mindenemet beletettem az autóba, megkapta a komplett stage 2-es tuningot, kiszedtünk minden súlyt, amit lehetett és reménykedtünk, hogy így majd minden kerek lesz, következett a teszt.
Itt kiderült, hogy ha a motor jól bírja, és stabil lesz ez a setup, akkor nagy potenciál lehet az autóban, de sajnos nem volt több lehetőség tesztelni, jöhetett az éles bevetés: OB második futam, Máriapócs, mivel pár nappal az idei első verseny után fejeztük be az autót!



drifter.hu: Kit tartottál esélyesnek a jó szereplésre?

CL: Tisztában voltam azzal, hogy sok jó versenyzőnk van már, sokkal nagyobb rutinnal, mint az enyém (főleg tsuisoban), továbbfejlesztett autókkal, és csak reménykedni tudtam, hogy jól helyt tudok állni. Radír, Kerényi Ádám, Puci, Dénes Miki, Szekeres tesók, Lecsó, Laky Boy és még sorolhatnám, mindenkitől tartottam, de ha az ember igazán fél, akkor ne drifteljen! :) Szerencsére sikerült egy stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt hoznom, és a tsuiso csatákban komolyan ráautóznom a többiekre, ez meg is hozta az eredményt.

drifter.hu: Ki lepett meg és mivel?

CL: Erre a kérdésre válaszként Laky Boyt (Lakatos Zoltán) ismét kihangsúlyoznám a korrektsége és az önzetlensége miatt, ugyanis miután kiejtettem a Top 8-ban, még Ő adott nekem gumikat, amikkel meg tudtam nyerni a versenyt, köszi Laky!!!!!!!! :o)))

drifter.hu: Végezetül pár szóban a terveidről?

CL: Jó lenne a magyar bajnokságban dobogós helyen végezni, bár nem lesz könnyű dolgom, mivel az első versenyről lemaradtam. Később szeretnék egy stabil hátteret, csapatot összekovácsolni, és nekivágni a nagyvilágnak, megmérettetni magam minél több országban és természetesen egyszer eljutni a D1 GP-re, ha addig még lesz kőolaj a földön. :)

drifter.hu: Még egyszer gratulálunk Neked és mint mindenkinek, további sok sikeres driftversenyt kívánunk!

Sorozatunkat az OB II. pilótáival folytatjuk hamarosan!

forrás: drifter.hu
szerző: Remetehegyi László

Szólj hozzá!

Címkék: általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr33520529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása