driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2008.06.09. 09:32 Leslie_

Noé szabin van!!!

Fene se érti a Feljebbvalót, minek szánta az özönvizet szombaton. Merthogy Noé nem tudott jönni értünk "állatokért", akik Máripócs után egy héttel már megint összejöttünk vagy párszázan, hogy drifteljünk. Ebből majd 40 kevésbé állat drifter és jóval több jóval állatabb, aki csak szerel vagy rendez vagy csak nézi, tehát semmi vezetési élmény.

Azonban ez már délután volt, addig pedig volt idő driftelni azoknak, akik a kezdéstől ott voltak. Mi éppen csak, de elkéstünk. Ilyen sem volt még és nem is lesz többet, de most elszámoltuk magunkat. Reggel időben elindultunk, kimentünk Sanyáékhoz összeszedni Ádi kocsiját, de onnantól már csúszásban voltunk. Kipróbáltuk az egyik útvonalat Kakucsra Vasad felől, de nem kis kerülő. Ami van a másik irányból is, onnan sem olyan sok, de mi telhetetlenek vagyunk. Vasad és Kakucs légvonalban talán 10km, pláne hogy a pálya az M5 innenső oldalán van. Aszfalton ez viszont vagy visszafelé Vasad-Monor-Üllő-Ócsa-Inárcs-Kakucs 30-40km vagy délnek Vasad-Csévharaszt-Nyáregyháza-Újlengyel-Újhartyán-Kakucs.... nem kevesebb, nem jó ez sehogyse. Esetleg a dzsungelen át, földúton, lépésben, megrakva, trélerrel, de ezt most nem akartuk kipróbálni a korábbi esőzések miatt. Majd egyszer talán mindenképpen, hátha nem is olyan rossz.

Szóval nyomtam a Púposnak ahogy kell, Szabykék az 1.1 Fiestával le is maradtak. Gyanús volt viszont, hogy nem csörgött a telefonom. Felkészülten vártam a hívásokat, bár azt tudtam, hogy Keresztúri Laci -mint rendező- ott lesz időben, Zora sem késik remélhetőleg és az előkészítés meg az adminisztrációs dolgok lezajlanak, én csak kiosztom a kellékeket (zászló, mellény, palackok) beállítom a Transitot a pálya szélére is indulhatnak is a srácok edzeni a pályára.

Odaértünk és csodálkozva láttuk, hogy kb egy tucatnyi stréberen kívül még mindenki úton vagy otthon, megijedvén a borús időjárástól. Meglepődtem, mert eddig 9-kor el szoktuk kezdeni az edzéseket, most viszont 10-re hirdettük. Sebaj, azért szállingóztak az emberkék és lassan volt értelme elkezdeni az eligazítást is. A kihirdetett 9:45 helyett 10:30-kor jött össze annyi pilóta, hogy érdemes legyen. Keresztúri Laci összeszedte minden bátorságát, leküzdötte a lámpalázát és visszaadta nekem a házirendet, amit puskaként használunk. Így megint én tartottam meg a rögtönzött tanfolyamot, kiegészítvén 1-2 aprósággal, mint például a technikai mentés jelzése.

Na ez aztán kellett rendesen, mivel a pálya közvetlen környéke nincs sokkal jobb állapotban mint tavaly, ezért aki kicsúszik, az általában el is akad a laza talajon. A nap folyamán a Transit úgy 20 alkalommal volt a pályán, hogy a pilóták is újra ott legyenek.
Nagy meglepetések tulajdonképpen nem voltak, az amatőrök fejlődnek, a profik gyakorolnak, egyedül talán a régi Toyota Celica egyik pilótája ment sokkal jobban, mint eddig.

3 óra tájékán kezdett szemerkélni az eső, néha erősebben, néha majdnem el is állt. Fél 4 után azonban annyira sötét felhők jöttek jobbról is és balról is, ami kezdett ijesztő lenni. Zora még kapott fülest délelőtt a feleségétől, hogy Szolnokon bizony égszakadás volt és bokáig érő víz hullott alá a felhőkből, de mind az, mind egy másik vihar eldriftelt mellettünk.
Villámlásban már nem vicces esőben állni, és miután utolsóként Szántó Nikit kihúztuk a bukótérből, le is állítottuk az edzést. Sajnos nagyon esett és nagyon sok eső esett, a depóban 10-30 centi víz állt meg a szűk másfél óra esőzésben, úgyhogy ennek a napnak annyi is lett. 5 órakor ugyan elállt az eső, de ekkor már nem volt értelme folytatni.

Hát ennyi, Máriapócs után megint elmosott minket az eső. Reméljük idén többet nem lesz ilyen, mert ugyan driftelni lehet esőben, de szervizelni, gumizni, pályabíróskodni és nézni nem.

Galériák:  www.carsandgirls.hu

2 komment

Címkék: általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr98510739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manodesign · http://manodesign.blog.hu 2008.06.12. 23:04:25

Terveztek valamikor RSS-t a blogra?? Örülnék neki. Meg még néhányan, szerintem.

Manodesign · http://manodesign.blog.hu 2008.06.12. 23:08:11

bocsi! asszem megtaláltam. Az opera kiteszi a címsor végére. Mégeszer bocsi!
süti beállítások módosítása