driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2008.03.17. 16:12 Leslie_

Na végre!

Kevés dolgot vár jobban egy versenyző és egy autósport fanatikus rajongó, mint a szezon kezdetét. Az időzítés tökéletes, talán az első hétvége gyönyörű időjárással, vasárnap ráadásként pedig Forma 1 szezonnyitó futam hajnalban. Kora este lefekszel, másnap 5:30-kor ébresztőként a telefonból MP3 formátumban ordít Cipő, a Republik énekese hogy:
-JÓÓ reggelt kívánok, ébredni kéne már…

De mitől is vagyunk olyan fáradtak, hogy a vasárnap reggeli kelés annyira a nehezünkre esett? Hát az előző napi szezonnyitó MDSZ drift edzés miatt, amit vártunk mindannyian november óta! Duplán-triplán készültünk erre a napra, hisz valamilyen formában, mint mindenkinek, nekem is van autóépítős kötődésem és az MDSZ sportbírói bizottság tagjaként még egy új képzést is indítottunk, hogy az idei évtől csak szakmailag megfelelő emberekkel dolgozhassunk. Ezúton is gratulálunk a 7 sikeresen vizsgázott pályabírónak, de ne felejtsük el a többieket sem, akik nem tudtak részt venni a tanfolyamon, hisz az edzés napján dolgoztak és azokat sem, akik még jelezték részvételi szándékukat. Így már biztosabb lehet minden néző és versenyző, hogy akik a pálya szélén a zászlókkal állnak, tudják a dolgukat, hisz képzett szakemberek.
Elsősorban természetesen az edzés szervezésén dolgozott sok-sok fáradhatatlan ember, mert a megszokott színvonalat már elvárják a pilóták és örömmel nyugtázzuk azt is, hogy a beharangozóban említett hatalmas tömeg valóban ott volt a reptéren. Sok megjegyzést kaptunk a nézői limit miatt, de tudatjuk azokkal, akik most lemaradtak, hogy a regisztrált nézők valóban eljöttek, nem csak foglalták a helyet mások elől. Keressük a megoldást a problémára, mert senkit nem akarunk kizárni a nyílt edzésekről, de azt mindenki megértheti, hogy az edzések elsősorban a versenyzők kiszolgálásért vannak. Javaslatokat továbbra is szívesen elfogadunk email címünkre és várjuk a szavazatokat is, itt a drifter.hu oldalon. Ide tartozik azonban egy HATALMAS KÖSZÖNET a rengeteg kilátogató nézőnek a kulturált viselkedésért. Üresen hagyták a teljes biztonsági zónát, illetve első szóra hátrébb léptek, ha kértük. Bevallom, egész nap bennünk volt a félsz, nehogy történjen valami, de délután már kifújhattuk a visszatartott levegőt,  ami a múlt hét óta bennünk rekedt, amikor is alig 4 nap alatt betelt a megemelt 500 fős regisztráció.
Megvolt az idei szezon első PRO vizsgája is, ami a tsuiso csaták miatt már emelt szintű a tavalyihoz képest. Különbözeti vizsgát nem kell tenniük a tavalyi profiknak -hisz a pályán, versenyeken már bizonyítottak-, aki azonban idén akarja megszerezni a licenszet, annak már páros driftet is be kell mutatnia és az autóját is külön nagyító alá veszi a szövetség. Ez alkalommal a tavalyi év egyik kiemelt amatőr versenyzője Markwarth Ákos egy Opel Mantával, valamint Harsányi József egy újabb E30-at terelő versenyző tett sikeres vizsgát.
József a zöld Devil (Tuning) E30-assal a sikeres kvalifikációs vizsgát követően Dénes Mikivel szimulálta a csatát és nem csoda, hogy pontozásban ugyan most kikapott volna, de helytállása bizonyította, hogy akár már az első idei OB versenyen, április első hétvégéjén revansot vehet Mikitől.
Ákos elhivatottságát nem kell bemutatni, piros Mantáját is ismerjük a pályáról, idén azonban már nemcsak az autó egyediségére, hanem a tudása miatt is oda kell figyelni rá. A kvalifikációs vizsgát szinte a kisujjából kirázta, a tandem vizsgán pedig igazi meglepetést szolgáltatott. Bizonyára sokan emlékeznek Hámori Gergőre, aki a tavalyi utolsó OB futamon csak többszöri visszahívás után kapott ki a trón jelenlegi uralkodójától Kerényi Ádámtól. Nos Ákos éppen csapattársát Gergőt kérte meg, hogy „segítsen” neki a páros vizsgán. Mind vezetőként, mind pedig követőként olyannyira helytállt, hogy éles versenyen bizony Gergő „simán” kikapott volna. A többi vizsgázónak, akiknek nem sikerült üzenjük: nem feladni, gyakorolni, meglesz az!
Az edzésen most is figyeltünk arra, hogy mindenhol két sor legyen. Eddig ez a pályára és a gumizásra várakozóké volt. Most azonban a versenyzők tudásszintje miatt lett két sor kialakítva a gördülékenyebb pályára engedés miatt, és mivel a Mobil Gumiszerviz két gumis gépet tett szervizbuszába, így ott a szokásos nagy sor már a múlté. Ugyanezt a Snackmobil is elmondhatja, hiszen két autóval jöttek a sok látogatóra való tekintettel, így ők is két sort produkáltak. Számolni nehéz lenne, de az 500 regisztrált néző közül sokan elszállingóztak napközben, helyettük azonban mindig jöttek újak, akik a reptér kapujában, néha nagy sorban vártak a bejutásra. Rajtuk kívül megjelent több mint 50 versenyző és hozzá több mint 200 kísérő. A számok jól mutatják, hogy a sportág népszerűsége egyre nagyobb és bár sok autó még nem készült el, a nézők így is teljes élményben részesülhettek. Erről nem csak a profik gondoskodtak, hiszen az amatőr mezőnyre is igen komoly felhozatal a jellemző. Sok az ügyes kezű pilóta néhány pedig láthatóan az autója technikai szintje miatt nem képes többre, pedig –ahogy Radír mondaná- van elképzelése.
Gyarapodtak a japók is, élőben láthattuk például Tóth Zoli fehér hacsiját, amit Zoli blogjának olvasói már régóta a pályára vártak, idén meg is érkezett. Dénes Miki semmit sem változott, hacsak annyit nem, hogy még a tavalyinál is több energiát fektet idén a driftre. Az élmezőnyt biztosan meg fogja kavarni, sok pro versenytársa már most tart tőle. Az edzés vége felé pedig igazi nagy csatákat szimulált Varga Tamással, azaz Pucival és az új bódét kapott Alpina E30 V8-al.

Az import AE86 szekciót erősítette még Czutor Gergő „Sutter” és Doman Zoli, változatlan autóval, ők a gyakorlásra összpontosítottak. Hírességeink is szaporodnak nemcsak a pálya mellett, hanem a pályán is. Bazsó Gabi régi motoros köztünk, amikor csak ideje engedi, mindig jön gyakorolni, kérdés vajon mikor veszi rá magát, hogy versenyen is tesztelje egyre komolyabb képességeit. A népszerű énekes Gáspár Laci is volt már látható drifterek társaságában, most azonban egy szép és komolyan felkészített autóval érkezett, aminél az optikai tuning is fontos szerepet tölt be. Gazdája azonban használni szeretné és fogja is, tudásának kovácsolásában pedig nem más, mint Radák János segédkezik, aki többször is demonstrálta Lacinak hogyan is kell keresztben menni a gyönyörű S14-essel.

Hogy mennyire elszántak az emberek, arra megint csak a szombathelyi team a legjobb példa, csapatukkal nem kevés bajor érkezett. Konkrétan Szombathelyről E30 335i, E36 325i, E34 525i 12v, Siófokról E36 25i kupé, E36 M3, Pestről pedig egy E34 M5 típust kísért el 25 rajongó. A V8 E30-nak úttörője, Szántay Roli is fejlesztett, mivel az Eringen korábban „kompaktosított” fekete vas újra egyenes popsival büszkélkedhet és bukócsövet is kapott.
A Fordok még mindig nem tudnak utat törni maguknak, szinte az egyetlen, utolsó pillanatban félkészen kihozott autó Kurucz Ádám 24 szelepes coswoth-ja volt, kifejezetten csak tesztelni. Ezt mi sem mutatta jobban mint a lerobbanások és bizony sokan még -a tavalyi H csoport ralibajnokát és pontozóbírónkat- Gerencsér Titi bácsit is láthatták a kocsit szerelni. A kék kupé mellett csak a piros-fehér V6 sierra szaggatta az aszfaltot, egyre jobb pilótával.

Színesedik ám a mezőny, fejlesztés alatt lévő Volvo 740, öreg RWD Ford Escort a tavalyi gyorsulásokról, hatalmasakat tüsszögő turbós Mazda Rx7 és még sorolhatnám őket. Köszönet mindenkinek, hogy egy sikeres és élményekben gazdag edzéssel öregbíthettük a Magyar Drift Szövetség munkáját!

forrás: drifter.hu
szerző: Remetehegyi László (tehát én)




5 komment

Címkék: általános


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr83384708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tommi 2008.03.17. 22:42:28

Több képet!!!
Vagy linket, hol lehet őket megnézni!!!

Leslie_ · http://driftgarage.blog.hu 2008.03.17. 23:02:56

cimbora, ott van a képeken a weboldal címe :)
de nemsokára a drifter.hu-n is fent lesz a cikk.

Tóth Zoltán · http://ae86.blog.hu 2008.03.18. 08:23:58

Nagyszerű edzést szerveztetek LESLIE! Gratula, profi munka volt!

Üdv,
Z

ommm 2008.03.18. 10:09:40

zsír a beszámoló. gratula mindannyiatoknak.
süti beállítások módosítása