driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2008.03.12. 08:53 Leslie_

Folyamatos megújulás

Bár nem jellemző ránk, hogy összecsapnánk bármit is, azért igazodni kell a megrendelő pénztárcájához... és abból kihozni a legtöbbet. Ádi esetében is igaz, sok alkatrészből használtunk bontott és kétséges eredetűt, mert ezt engedte a költségvetés. Ezek azért nagy részben megállják a helyüket ilyen forszírozott használatban is, de ami fárad az fárad.
Ez főleg igaz a hűtőkre, ha sokáig áll egy polcon vagy kocsiban, az illesztésnél szivárog a víz. Okosok mondják, az majd a használattól megjavul, de ezt egy versenyautóban nem kockáztatjuk inkább. Alkatrészkajtató Süni barátunk által vettünk egy vadonátor újat, Nissens tehát nem is márkátlan.

Előtte pedig ott figyel Ádi szerzeménye, valami folyadékhűtő ami mostantól a szervókormány olaját hivatott alacsonyabb hőmérsékleten tartani.
Z0tya kocsiján már bevált a kormányszög módosítása az irányítókar megfúrásával és egy G szem használatával 44 fokra emeltük, ezen a szinten talán elég egy darabig ez a megoldás a mezőnyben. Természetesen Ádámnak is meg kellett ezt csináljuk és a többi autón is meglesz, amikor elérik a megfelelő készültségi szintet.

Folyamatos probléma volt a kipufogó is. Költséghatékony megoldás végett elsőre a kocsi alá az én tavalyelőtti V6 sierra rendszerem került a kocsi alá, de azt pár hét alatt "szétfújta". Második nekifutásra visszamentünk a motor beszerzési helyére és megvettük a scorpio alól a motorhoz tartozó kipufogót is. Kis módosításokkal felkerült a kocsira, majd nem sokkal később le, mert azzal is elbánt a 3 liter és a 24 szelep. Ekkor mondtam Ádámnak, hogy nincs mese, jöjjön az új. Karkus Tomi évtizedes barátom, az Auspuff Bt. vezetője mindig segítségemre van, ha épp nem magam csinálom az ő anyagaiból a kipufogót, akkor hozzá küldöm vagy viszem, az elégedettség garantált. Z0tya Cosworthja is azzal muzsikált tavaly, 70-es átmérő, 1 átmenő dob.
Ezt a megoldást ajánlottam Ádinak is, de a leömlőre sem idő sem pénz nem maradt, így azok most készültek el (az eddigi toldott-foldott-illesztett csöveket szerencsére senki nem látta, a hang pedig nem árulkodik:)).

Folyt. köv.

1 komment

Címkék: ádi


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr6377389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2008.03.12. 12:44:21

fuh...hát nem alszotok az biztos. megy a meló rendesen.
le a kalappal. ütős lesz
süti beállítások módosítása