driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2008.02.13. 23:33 Leslie_

Pupákmasín

Miközben készülgetnek a versenyautók, "sajnos" általános szerelési munkákat is el kell vállaljunk. Nem arról van szó, hogy ez nehezünkre esne, csak nehéz határidőket vállalni egy olyan rendszerben, amiben az ember folyamatos csúszásokkal dolgozik. Pláne most, hogy átmeneti jelleggel 4 helyen munkálkodunk egyszerre. A lakatosmunkák zöme a Besence utcában, a szerelések Papinál Szigethalmon, az Escort és Ádi kupéja Z0tyánál, Lasti 3 ajtósa pedig Felsőpakonyban Kókuszéknál. Én pedig szédelgek, mint hülyegyerek a körhinta után.
Mert megérdemlem :)
Lasti szerencsére jelen fázisban teljesen önállóan gépészkedik. Miután a sierra elhagyta az eredeti motorját, megkapta az első futóművét, hirtelen felindulásból elkövetett bukócsövezésen kapta magát, majd Zoli (ja, ez a neve) elkezdte rendbetenni a külsejét. Kikalapálás, új sárvédő, XR4i szpojler-készlet felapplikál, polikarbonát szab, furkál, etc etc.
 
És egy újabb kis házi fejlesztés a hátsó futóműhöz. Sok keresgélés után több gátló közül -már csak a márkahűség miatt is- a 91- Ford Transit  hátsó lengéscsillapítóját választottuk a hátsó rugós taghoz. Megfelelően vastag a szára, 14mm-től ajánlott a kocsi súlyát elvállalni velük. A többi paramétert a LINDOR műhely kényünkre kedvünkre változtatja. Az eredmény önmagáért beszél nemsokára érezni is fogjuk, de eddigi tapasztalataink alapján ez is be fog válni.

2 apró probléma azonnal jelentkezett is. Az egyik, hogy a felső szem belső része túl széles, ezt egy kis flexeléssel pillanatok alatt meg is oldottuk. A másikra számítottunk, mégpedig a rugó elhelyezkedése a szűk lengéscsillapító-térben. Legrosszabb esetben persze lakatosmunka, de csak milliméterekről van szó, azt pedig "igényes" kalapácsolással is kivitelezhetjük.

Mindezt Papinál az ő készülő kocsiján méricskéltük,  nem csoda hogy viccből le is fogta Lastit amíg lehúzom a csavarokat véglegesen :)
De persze ez most Lasti "köre", ezt a cuccot neki csináltuk tehát az ő kocsijában fog landolni. Motorja is alakul, hengerfejei lassan készek, egyéb alkatrészei szinte mind megvannak. Innen még mindig nem egyszerű és sima az út, de legalább ha nem is a vége, a következő kereszteződés már látszik. Holnap megyek Z0tyához, pápá!

2 komment

Címkék: lasti


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr83338439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Z0tya 2008.02.14. 12:27:42

Hmmm, még a végén tényleg kész lesz :) De akkor megütöm, ha el meri adni.

Leslie_ · http://driftgarage.blog.hu 2008.02.14. 16:52:21

jaja, mi is beígértünk neki egy kiadós verést :)
süti beállítások módosítása