driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2014.08.14. 10:00 Zora242

1000 lóerős autó és rekordkísérlet a tököli Drift EB-n

A King of Europe nemzetközi sorozat a bélkő hegyi felfutás után, most hétvégén a tököli reptéren tartja következő fordulóját, ahol a szervezők 150km/h-s tempót ígérnek kizárólag kilinccsel előre.

Calin Ciortan - Drifted

A múlt hétvégén megtartott hegyi versenyen bemutatkozott pilóták elképesztő látványban részesítették a közönséget. Ritkán látható versenyautók érkeztek szerte a világból, köztük 1000 lóerős fenevadra is akadhatott a közönség, de a Szaúd-Arábiából érkezett Mustang RTR-ek is okoztak bőven libabőrt. Az Európa Bajnokság mezőnye, kiegészülve néhány külföldi és magyar pilótával hétvégén a tököli Drift Arénába látogat, így a rajongók nagy örömére újra felbőgnek a motorok és hatalmas páros csatákban izgulhatunk a magyar sikerekért. Ráadásul nem akármilyen verseny vár a kilátogató nézőkre, hiszen a szakmai stáb brutális tempót ígér, mely Magyarországon egész biztosan rekordként vonul be a történelembe. Szükség lesz a közönség buzdítására, hiszen a hegyi versenyen megtapasztalhattuk, hogy komoly mezőny verbuválódott össze. Természetesen a hazai pilótáknak is van okuk a visszavágásra és szerencsére a magyar különítmény is sokkal erősebb lesz, mint múlt héten.

Szili Krisztián - King of Europe

Az EB jelenlegi éllovasa Kerényi Ádám mindenképpen bizonyítani szeretne hazai közönség előtt, ráadásul a magyar csapat tovább bővült két korábbi országos bajnokkal Grózinger Zsolt és György Szilveszter személyében. Mindketten óriási rutinnal rendelkeznek ahhoz, hogy a külföldi pilóták orra alá kellő mennyiségű füstöt okádjanak elképesztő versenyautójukkal. Márton Zoltán „LakyBoy” is fogadkozik, hogy nagy tempónál már nem igen van trükközési lehetősége a külföldieknek és a V8-as pickuppal bárkibe belerongyol, ha indokolatlanul húzogatják előtte a kéziféket. Az Országos Bajnokságban első helyen álló Szántó Nikolettnek is jobban fog feküdni a gyors nyomvonal és reményeink szerint Smidéliusz Bálintnak is megjavul a kompresszor E30-as agyonszélesített verdája. Sorolhatnánk tovább melyik magyar versenyző miért is favoritunk igazán, a lényeg azonban most annyi, hogy a versenyzők számára a legfontosabb, hogy minél nagyobb közönség bíztassa őket a tököli Drift EB futamon!

És persze ne felejtsük azt sem, hogy a Drifted Országos Bajnokság SemiPro és Street kategóriájában versenyző pilóták is összemérik tudásukat. A félprofik a „nagyokhoz” hasonlóan páros csatákkal döntik el a továbbjutások sorsát az EB helyszínén, míg a kezdő ám annál ígéretes tehetségekkel teletűzdelt versenyzők a reptéri kifutón külön pályán harcolnak majd egymással.

Most hétvégén tehát 100% drift, több mint 60 brutális versenyautó és nemzetközi mezőny!

> Részletes programterv a rendezvény Facebook oldalán található

Szólj hozzá!

Címkék: drift king of europe drifted drift verseny drift bajnokság


2014.08.05. 11:30 Zora242

Drift EB a hegyekben - ezt látnod kell!

King of Europe/Touge Drift EB és Drifted OB


Az autósport szerelmeseit Európa legrangosabb nemzetközi sorozata várja, mely augusztus 9-10-én kerül megrendezésre a festői környezetben lévő Bélkő-hegyen. Rákövetkező hétvégén pedig a tököli Drift Arénába látogat a teljes mezőny.

drift tábor

A drift autósport gyökereihez visszanyúlva több mint 10 ország részvételével kerül megrendezésre a King of Europe hegyi Touge futam, ahol természetesen hazánk legjobbjai is képviselik majd Magyarországot. A Bélapátfalván található helyszín csodálatos környezetben található, közvetlen szomszédságban Szilvásváraddal. Kirándulási úti célként tökéletes választás lehet minden drift rajongónak, hiszen nem mindennapi mezőny lesz látható. Nehéz helyzetben lesznek hazánk fiai, mivel brutális szörnyetegekkel érkeznek az EB futam résztvevői. Csak összehasonlításként hazai mércével egy 400 lóerős autó már igen jónak mondható, ám a külföldi versenyzőknek ez csupán belépő, hiszen gyakorta 700-800, vagy akár 1000 lóerős autókkal érkeznek majd a hegyi bevetésre. A nemzetközi megmérettetés mellett a Drifted Országos Bajnokság profi ligájának futamát is itt rendezik, így ismét rengeteg drift autót láthat majd a közönség.

King of Europe

A szervezők ezúttal is kitesznek magukért, hiszen a természeti értékek megőrzése melletti, komoly tereprendezést és csinosítást végeznek a helyszínen. Várhatóan nagyszámú közönség érkezik, ezért parkolni a bélapátfalvi ipari parkban lehet, ahonnan a nézőket ingyenes buszjárat viszi el a hegyi szakaszra. Szükség is lesz a népes szurkolótáborra, mivel jelenleg Kerényi Ádám vezeti az Európa Bajnokságot, és ezt a pozíciót mindenképpen szeretné megőrizni. A hazai OB verseny is ígéretes lesz, és kiélezett küzdelem várható, hiszen Szántó Nikolett a bajnoki éllovas is azért száll harcba,, hogy megtartsa vezető helyét és a végelszámolásban esetleg egy újabb drift történelmet írjon.

Kerényi Ádám

A hegyi verseny után, következő hétvégén, augusztus 16-17-én a tököli Drift Arénába látogat a népes európai mezőny, ahol a szakmai stáb újra nagytempójú driftet ígér, hogy az autók képességeit maximálisan kihasználják. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy autópálya tempó felett kezdik majd meg gyakorlataikat a drift művészei, hogy a nézők szájtátva nyugtázzák a brutális tempót és az elképesztő látványvilágot.

Aki még nem ismeri esetleg a drift autósportot, az úgy képzelje el az egészet, mint egy bikaviadalt, ahol a nézők semmiről sem maradnak le, hiszen minden akció közelben történik. Képzeljük el például, hogy 145 km/h-s sebességgel érkezik két 800 lóerős versenyautó, az egyik mondjuk egy brutális BMW, a másik egy japán vérvonalat képviselő versenyző. Belengetik az autókat, majd keresztben csúszva elszabadul a pokol! Kilincs a kilincs mellett, hatalmas tempó, brutális tüsszögő, mormogó motorhangok és az elmaradhatatlan gumifüst, ami olykor piros vagy lila színben pompázik. Egy kör nem tart tovább mint 1-2 perc, mégis egész napra leköti az embert minden egyes futam, hiszen egyszer sincs ugyanolyan forgatókönyv. A versenyeken nem harcolnak az idővel, minden kizárólag a látványról szól, a nézők az autósportok lényegét kapják nem mást.

Lóerők Éjszakája

A drift rajongók ezt jól tudják, és egész biztosan ott lesznek mindkét hétvégén, amire érdemes egyébként kedvező árú bérletet váltani! Aki pedig még nem volt drift versenyen az augusztus 9-10-én, Eger felé vegye az irányt Bélapátfalvát megcélozva egy komoly "drift pettingért", majd a teljes beteljesülést rákövetkező hétvégén kaphatjuk meg a tököli reptéren, hogy drift szüzességünknek végleg búcsút inthessünk.

Drift nyári tábor

Augusztus 9-10 Bélapátfalva, Bélkő-hegy
King of Europe / King of Touge Drift EB + Drifted OB PRO liga

Augusztus 16-17 Tököli repülőtér, Drift Aréna
King of Europe Drift EB + Drifted OB SemiPro/Street liga

Nyereményjátékok, friss hírek a rajongói oldalakon:
www.facebook.com/driftedhu / www.facebook.com/hegyidrift

Szólj hozzá!

Címkék: bélapátfalva bélkő hegyi verseny drifted egri programok tököl drift


2013.08.09. 09:00 Zora242

Gymkhana Grid EB és Drift Jamboree

Nemzetközi sztárokkal hétvégén Magyarországra érkezik a világhírű Ken Block mester autósport sorozata a Gymkhana Grid és első alkalommal debütál a női drift EB sorozat a Queen of Europe. Az extrém autósportok kedvelői dörzsölhetik a tenyerüket, mert olyat láthatnak, mint még soha. Hat verseny, látványos bemutatók, kiállítók, tuning autók, minden ami szem-fülnek ingere.

Ken Block újra itt van, és kihívás elé állítja egész Európát, hogy megtalálja azt az autó és sofőr párosítást, amely fel tudja venni a versenyt a Gymkhana mesterével. Hazánk pilótái ráadásul igen jó esélyekkel indulnak, hiszen teljesítményük a sportág királyának legutóbbi látogatása óta mély nyomot hagyott a szívében. Nem csak Magyarországot kedvelte meg, de elmondása szerint ilyen autóparkkal ennyire precíz vezetéstechnikát még soha nem látott.

Drift & Gym Jamboree

A tököli reptéren megrendezésre kerülő versenyre a szervezők egy kihívásokkal teli technikás nyomvonallal készülnek. Mint tudjuk a gyorsulás, szlalom és drift elemeket ötvöző Gymkhana sportágban nem csak az idő számít, a feladatokat úgy kell teljesíteni, hogy egyetlen pályaelemet se döntsenek fel a pilóták. A szinkronpályán ráadásul egy olyan drift elemmel is találkozhatunk, melynek kivitelezése rendkívül nehéz. Az úgynevezett „backward entry” annyit takar, hogy egy nagysebességű gyorsítás után negatív szögben kilinccsel előre kell beesni, majd egy kanyart lapjával lefűzni.

Gymkhana Grid

A Gymkhana EB mellett folytatódik az Országos Bajnokság is, a Grid arénától pár méterre pedig rózsaszínben pompázó több száz lóerős versenyautókat csodálhatunk meg. Hazánkba érkezik ugyanis a női drift EB sorozat a Queen of Europe, ahol 8 hölgy fogja összeakasztani lökhárítóbajszát. A nemzetközi mezőnyben két magyar versenyzőnek is szoríthatunk. A szakág street kategóriájában szintén EB futamot rendeznek, itt a nevezési lista alapján bolgár megszállás várható. A kétnapos rendezvényre több mint 60 versenyző érkezik szerte a világból és szerencsére az sem kizárt, hogy világsztárok is tiszteletüket teszik ezen a nemes eseményen. A már megszokott körítésekkel és látványos betétprogramokkal kiegészített versenyeken várhatóan ismét több ezer néző szurkolhat a magyar sikerekért.

Queen of Europe

> Nézői információk

> Nevezettek listája

További információk:
facebook.com/driftedhu
facebook.com/gymkhanahu

Szólj hozzá!

Címkék: drift europe ken block king of europe gymkhana


2013.07.12. 13:15 Zora242

Ismét vissza a Drift gyökereihez!

Az autósport drift szakágában csupán egyetlen hazai hegyi felfutás szerepel, mely Parádsasváron 2011-ben íródott a történelembe. Sajnos manapság kicsiny hazánkban egy hegyi verseny engedélyezése és rendezése annyira bonyolult, mint vakon kirakni egy Rubik-kockát. Épp ezért a drifted.hu más utakat keresett és szerencsére talált, július 20-án így ismét lesz Hegyi Drift.

Sokan nem tudják, hogy a drift gyökerei a japán hegyekből indult el hódító útjára még az 1960-as években. Annak idején pár bevállalós fiatal, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a hegyi szakaszokat a szerpentinen egy-egy kanyart lapjával fűztek le. A 90-es években már számos illegális hegyi versenyt tartottak, de már az egész távon megpróbáltak kilinccsel előre haladni az úgynevezett touge pilóták. Szerencsére a hegyi drift már a hazai közönségnek sem idegen, hiszen 2007 és 2008-ban a Mátrai Hegyi Verseny betétprogramjaként kapott helyet, míg két éve Parádsasváron tartották az első önálló hegyi drift versenyt. A pilóták pontosan azt a látványt nyújtották a nézőknek, amire igazán kíváncsiak: kizárólag kilinccsel előre beesni a kanyarokban és összefűzni azokat. Soha nem látott nézői szeretet és rajongás övezett minden egyes felfutást és ezzel együtt a versenyzők is felejthetetlen élményekkel térhettek haza.

Hegyi Drift verseny - Szántó Nikolett vs. Kerényi Ádám
Szántó Nikolett és Kerényi Ádám a Hegyi Drift promóciós videó forgatásán

A szervezők az idei hegyi verseny helyszínéről immáron lerántották a leplet. Igazi feladvány volt, akár egy Rubik-kocka, de szerencsére az időpont mellett most már azt is tudjuk, hogy Bélapátfalván a Bélkő-hegyen lesz megtartva a rendezvény. Július 20-án dörzsölhetik a tenyerüket a szakág és a hegyi verseny rajongói, hiszen a magyar pilóták krémje brutális módon fogják betámadni a hegyi szakaszt. A verseny nem titkolt célja az is, hogy a hazai drift versenyzőket újra összehozza, csak úgy, mint a nagy sikerrel zárult Lóerők Éjszakája. A promóciós videóból azt is leszűrhetjük már, hogy a többszörös Európa és magyar drift bajnok Kerényi Ádám szinte biztos, hogy nem hagyja ki ezt a bulit!

További információkért érdemes a facebook rajongói oldalakat nyomon követni.
Drifted.hu – Hungarian Drift Series / www.facebook.com/driftedhu
Hazai Hegyi Drift közösség / www.facebook.com/HegyiDrift

Szólj hozzá!

Címkék: niki bélapátfalva touge bélkő kerényi ádám hegyi drift hegyi verseny


2013.06.06. 13:15 Zora242

Új szelek fújnak a Drifted.hu bajnokságában

Június 8-án az idei nyár talán legnagyobb autós eseménye következik a tököli repülőtéren. A Lóerők Éjszakája megunhatatlan és minden évben tartogat meglepetéseket. A legjobban várt program természetesen most is a három kategóriában elrajtoló Országos Drift Bajnokság, ahol a szakmai stáb kiegészül Vernon Zwaneveld-el, aki Hollandiából repül hozzánk.

A drift szakág törzsszurkolói egészen biztosan emlékeznek még egy méregzöld Toyota AE86-ra, amivel Vernon, azaz „Driftpinda” iszonyat komolyan fűzte mind a tököli reptér aszfaltját, mind pedig a RabócsiRing nyomvonalát. Be is zsákolt pár kupát az akkori holland, lengyel és magyar vetélytársak elől. A kis „hacsinak” rendszerint kinyomta a lelkét, stílusa szinte utánozhatatlan volt. Szerencsére a régi barátságok feleleveníthetőek, így a pontozóbírók vezetőjének Rozovics Tamás „Zora” felkérésének is szívesen tesz eleget a soron következő bajnoki futamon.

A drift verseny nyomvonalának tervezése során a már rallycross sikereket is elért Nagy Róbert „Biggy” egy meglepő ötlettel állt elő. Tervezzünk olyan pályát, ami fokozatosan felgyorsul, majd a páros csaták során újra összehozza a feleket. Ez annyi jelent, hogy a versenyzőknek, nem nagy tempóról kell majd visszalassítaniuk, hanem éppen fordítva.

Ha a PRO kategóriában induló pilóták nyelvén írnánk mindezt, akkor nagyjából így fest a pálya: 1-2 padlógáz, hinta (feint) vagy 3.-ban gázzal elteszi, kitart majd egy gyors terhelésváltás, - ha megy gázelvétel nélkül, újra padló felvált akár 4.-ig, fék-visszalassul/visszavált, terhelésváltás majd újra padló a nyomvonal végéig. Természetesen mindeközben figyelve a belső és külső érintési pontokat. A Street és az amatőr kategória is ugyanezen nyomvonalon fog versenyezni, de könnyített verzióban. A bátrabbak, bevállalósak most is teljesíthetik a „nagyok” elvárásait, ami ismét plusz pontokat hozhat a konyhára.

A Lóerők Éjszakája Drift futam programtervezete:
2013. junius 7. Pro/Street/Amatőr
Zártkörű edzés! Versenyző+2fő, behajtás a Tököli II. kapun.
08:30 – Kapunyitás
09:30 – Kötelező versenyzői eligazítás
10:00 – 19:00 Edzés (PRO / STREET / AMATŐR / Licence vizsgák)
14:00 - Amatőr kötelező versenyzői eligazítás
20:30 – Kivilágított pályán két kör teljesítése Pro versenyzők részére.
21:00 – Kapuzárás

Az eseményen számítunk a média megjelenésére is, így időterven kívül lehetnek kisebb
megállások, élő rádióközvetítés miatt.

2013. junius 8.
Behajtás a halászteleki nagykanyarnál (Rendezvény kapu)
07:30 – Kapunyitás versenyzőknek
08:00 – 08:45 Pro / Street kötelező versenyzői eligazítás
08:00 – 09:00 Amatőr edzés
09:00 – 10:00 Amatőr verseny
10:00 – 13:30 Pro/Street edzés
13:30 – 15:30 Street kvalifikáció
15:30 – 17:30 Pro kvalifikáció
17:30 – 18:00 Drift Taxi (Max: 20fő)
18:00 – 20:00 Street döntők
20:00 – 20:30 Versenyzői felvonulás
20:30 – 22:00 Pro Top 16
22:00 – 23:30 Pro Top 8 + Pro döntők
23:30 – Díjátadó
00:30 – Kapuzárás

1 komment

Címkék: zora biggy lóerők éjszakája drift verseny drift bajnokság vernon zwaneveld Nagy Róbert Rozovics Tamás


2013.06.04. 12:45 Zora242

Lóerők Éjszakája szombaton a tököli reptéren

Most, hogy már látjuk, idén mégsem marad el a nyár, nyugodtan készülhetünk az év legnagyobb éjszakai autós bulijára. Június 8-án, szombaton a tököli repülőtéren GyorsulásiFutam, Drift verseny és egy különleges Gymkhana show várja a nagyérdeműt. A hagyományokat őrző Lóerők Éjszakája minden évben az egyik legjobban várt esti autós móka. Az ilyenkor teljesen átalakuló tököli repülőtéren több ezer néző szájtátva izgulhatja végig az extrém autós szakágak versenyeit ahol a körítés sem gyenge.

A GyorsulásiFutamon nem csak felpiszkált spéci utcai járgányokat és speed motorokat láthatunk, hanem igazi dragsterek is megmérettetik majd magukat, melyekhez olykor már a füldugó javasolt. A 402 méteres kivilágított kifutón minden sebességmániás autós megnézheti verdájának gyorsulását és azt, hogy az utolsó gangban hol tilt le a motor. A drift arénához vezető úton az egyik legnagyobb kültéri tuning kiállításon sétálhatunk át a már megszokott zenei aláfestéssel. Porig ültetett autókkal, forgószínpaddal, csinos lányokkal és egyedi festésű, kialakítású vasakkal találkozhatunk. A Carstyling.hu minden évben igazi csemegéket hoz el nekünk és ez idén sem lesz másképpen. Az éjszaka leple alatt a modellezőket egy speciálisan kivilágított pálya várja majd, akik az RC Drift versenyen minden bizonnyal a nagyok pályáját fogják lemásolni.

Lóerők Éjszakája

Elérkeztünk a legjobban várt eseményhez, mely az Országos Drift Bajnokság soron következő futama. A három kategóriában idén is rekordszámú nevezés érkezett, a versenyautók között gyakorta 500 lóerő feletti izomgépekkel is találkozhatunk. A szakmai stáb egy jól ismert holland versenyzővel bővült, akinek egy ígéretes nyomvonalon kell a pilótákat értékelnie a már bevált csapattal karöltve. A fokozatosan felgyorsuló pálya mindenképpen egyedi, mivel ilyen kihívással még nem volt dolguk a kizárólag keresztben csapató versenyzőknek. Több külföldi pilóta is érkezik, és ilyenkor a vasakat is teleaggatják stroboszkópokkal, neonokkal, spéci fényekkel, síppal, dobbal, nádi hegedűvel. Najó utóbbi persze túlzás volt.

A drift verseny szüneteiben az egyik leglátványosabb betétprogram a Gymkhana show lesz. Természetesen itt is a hangulatfokozó fényekre mennek rá, sőt még tűzijátékot is ígérnek a szervezők. A rendezvény hangadói Fittikém a kém és Zima, akik garantáltan remek hangulatot fognak teremteni az este folyamán. A rendezvény főeseményei délután fél 4-től indulnak, és várhatóan egészen éjfélig tartanak. A népszerű Halálos Iramban film autós jelenetei bagatell lesz a Lóerők Éjszakájához képest, hiszen itt minden a valóságon alapul. De hogy ezt bizonyítsák a szervezők minden belépő mellé mozi kupont adnak majd, amivel a 6. részt egy ezresért meg is nézhetjük. A legkorábban érkező fanatikus látogatók szurkolói lufit is kapnak, de a sípot, dobot és nádi hegedűt azért ne hagyják otthon. ;)

Lóerők Éjszakája – Június 8. Tököli repülőtér
Start: 15:30
Belépő: 2500,- Ft / 10 év alatt ingyenes

Friss információk, nyereményjátékok: www.facebook.com/driftedhu

Szólj hozzá!

Címkék: video drift gyorsulás gymkhana lóerők éjszakája


2013.04.10. 09:45 Zora242

A tavasz első hétvégéje az autó-motor sport jegyében

Sokan vártak már az igazi tavasz eljövetelére, úgy néz ki az időjárás guruk most hétvégére már madárcsicsergésben gazdag derűs napot jósolnak. Elnézést, madárcsicsergés? Az sajnos kizárt! Mivel az ország első nagyszabású autós családi hétvégéje következik a tököli repülőtéren.

Napsütésben exkluzív autók mellett lófrálni, márkatalálkozók üde programjain mulatozni, felpiszkált autók és motorok sprintelését csodálni, vagy keresztben száguldó bődületesen erős versenyautókért izgulni. Akár külön-külön is megállná a helyét bármelyik program, április 13-14-én mindezt viszont egyszerre is átélhetjük, ráadásul több tucat kiegészítő szórakoztató látnivaló közül is válogathatunk. Nézzük, mire számíthatunk, ha összeverődünk a haverokkal vagy felpakoljuk a családot és kilátogatunk a kétnapos rendezvényre.

Április 13. Szombat

A gyorsulás szerelmeseire 201 méteres pörgés vár, ahol eldől ki tudja teljesíteni a távot a lehető legrövidebb idő alatt. A Citroen, Peugeot márkarajongók az idei első országos találkozójukat tartják és a régi Swift fanok is egybe gyűlnek. Az nyálcsorgatás minden bizonnyal az oldtimer soron kezdődik, ahol 50 autót ígértek a szervezők! A modellezők is kivonulnak és RC Trial versenyt rendeznek. Mindeközben az ország első Drift Iskolája is megnyitja kapuit, ahol bárki kipróbálhatja, hogy egy V8-as szörnyeteget mennyire tud kilinccsel előre terelni. Az autó tudja, így csak a képességen múlik mindez. Természetesen profi pilóták, instruktorok segítségével történik az oktatás, akik mesekörre is elvisznek bárkit a bátrabb nézők közül, ha a Drift Taxi lenne inkább szimpatikusabb. A drift versenyzők ezen a napon három kategóriában kezdik meg a felkészülést, hiszen vasárnap kőkemény verseny vár rájuk az eddigi leggyorsabbnak ígérkező pályanyomvonalon. A körítésről a kiállítói sor gondoskodik, ahol a szakmai vásár mellett drift és gymkhana ereklyékre lelehetünk.

Belépőjegy 1.500,- Ft / fő – 10 évig ingyenes!

Április 14 vasárnap

Talán a hétvége legjobban várt programja a Drifted.hu által kiírt Országos Drift Bajnokság. Több mint 40 versenyautó érkezik, hogy kivégezzen több száz gumiabroncsot. Az amatőrök külön pályán tehetik mindezt, míg a Street és a profi kategória autópálya tempóban a legdurvább gépekkel darálják el a gumikat kizárólag kilinccsel előre! A szakmai stáb egy teljesen más dimenzióba kívánja helyezni idén hazánk drift autósportját, és ehhez a világ leglátványosabb amerikai FormulaD sorozatához fordulnak segítségért. Kiszolgálva a versenyzők autófejlesztéseit, mind a tempó vonatkozásában, mind pedig az elbírálásban egy új időszak veszi kezdetét.

A drift mellett természetesen ezen a napon is lesznek kiegészítő programok. Kezdjük a sort a német autórajongók találkozójával, akik FritzenFest néven váltak híressé. A BMW és a VW fanok itt talán pontot tehetnek arra a kérdésre, hogy márkahűségüket képviselve kik vannak a nagyobb számban. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a német autógyártás megörvendeztetett olyan autómárkákkal is, mint a Porsche, az Audi vagy a végleteket képviselő Trabant és Wartburg csodaszekerek. A Carstyling.hu az idei sikeres Hungexpon megtartott Autó Motor és Tuning Shown felbuzdulva a szabadtérre is elhozza nekünk a gyönyörűen megépített tuning autókat és azok tulajdonosait. Hangnyomás próbán is részt vehetünk, ha az autó-hifire vagyunk esetleg rákattanva, de lesz Autó Limbó és egy mókás RC Drift verseny. Limitált számban a Drift Iskola és a Drift Taxi ezen a napon is várja bátor vendégeit, és természetesen a kiállítókat is megtaláljuk ugyanúgy, mint szombaton.

Belépőjegy 2000,- Ft/fő – 10 éves korig ingyenes

Már csak egyetlen dolog hiányzik! Hölgyeim és uraim jól véssék emlékezetükbe: április 13-14 Sebesség Fesztivál, Tököli repülőtér.

Rendezvény információk: www.drifted.hu
Friss hírek: www.facebook.com/driftedhu

 

Szólj hozzá!

Címkék: drift gyorsulás sebesség fesztivál autó találkozó drfited


2012.09.20. 15:00 Zora242

Végső Összecsapás - tucatnyi program a hétvégi tököli rendezvényen

Nem mindennapi programokat és rendezvényterületet álmodtak meg a Végső Összecsapás szervezői. A legjobban várt Hell Energy Országos Drift Bajnokság szezonzáró futama mellett a Gymkhana és a gyorsulási Drag szakág is az utolsó versenyét tartja. Ez mellett azonban még tucatnyi családi program várja az érdeklődőket.

facebook.jpg

2012. szeptember 22. Szombat (Belépőjegy 1500Ft/fő)
Nézői kapunyitás: 08:00

GYORSULÁSI VERSENY (201m):
07:30 - Kapunyitás versenyzőknek
08:00 - 14:00 - Gépátvétel
09:00 - 15:00 - Időmérő futamok
15:00 - Döntő kezdete
- Díjátadó

DRIFT EDZÉS és DRIFT TAXI:
07:30 – Kapunyitás versenyzőknek
08:00 – Kötelező versenyzői eligazítás
08:30 – 18:00 Drift Edzés és Taxi lehetőség
19:00 – Kapuzárás

Ford és Suzuki találkozó:
08:00 - 18:00

TRIKKE pálya:
08:00 - 18:00
5 perc ingyenes használat
5 perc / 500 Ft

Infraharc és Paintball pálya:
08:00 - 18:00
- Infra harc 1500Ft / fő / 30 perc
- Paintball 2000Ft / fő / lőszer mértékéig (induló csomag 100 golyó)
- 100db golyó - 1000Ft2012. szeptember 23. Vasárnap (Belépőjegy 2000Ft/fő)
Nézői kapunyitás: 08:00

GYMKHANA OB SZEZONZÁRÓ FUTAM:
07:30 – Kapunyitás versenyzőknek
09:00 – 9:30 Kötelező versenyzői eligazítás
09:30 – 13:00 SZABADEDZÉS
13:00 – 14:00 KVALIFIKÁCIÓ (CSAK 1 KÖR)
14:00 - 16:30 DÖNTŐK
17:30 – Díjátadó
17:30 – GYMKHANA TAXI ZÁRÁSIG

HELL ENERGY DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG:
07:30 – Kapunyitás versenyzőknek
08:00 – 09:00 Kötelező versenyzői eligazítás
09:00 – 10:00 Street kvalifikáció
10:00 – 12:00 Pro kvalifikáció
12:00 – 12:30 Drift Taxi (Max: 20 fő)
12:30 – 14:30 Street Top 8 + Döntok
14:30 – 15:00 Versenyzoi felvonulás + Trike show
15:00 – 16:30 Pro Top 16
16:30 – 18:00 Pro Top 8 + Pro döntok
18:30 – Díjátadó
19:30 – Kapuzárás
 
RALLY EDZÉS:
08:00 - 18:00-ig
Mentő, technikai mentő és pályabírók várják a gyakorolni vágyokat
Pályahasználat 8000Ft / jármű

TRIKKE pálya:
08:00 - 18:00
5 perc ingyenes használat
5 perc / 500 Ft
TRIKKE verseny:
2000Ft / fő

Infraharc és Paintball pálya:
08:00 - 18:00
- Infra harc 1500Ft / fő / 30 perc
- Paintball 2000Ft / fő / lőszer mértékéig (induló csomag 100 golyó)
- 100db golyó - 1000Ft

RC Drift/Gymkhana:
Infók hamarosan

Carstyling autószépségverseny:
10:00 - 16:00
17:00 Díjátadó

TÉRKÉP:
2381_4.jpg
A programváltozás jogát fenntartjuk! Bővebb infók +36.70.522.00.16

Szólj hozzá!


2012.09.19. 13:00 Zora242

Végső Összecsapás

Szeptember 22-23-án a tököli repülőtéren három autós szakág szezonzáró versenyére kerül sor, ahol több mint 150 versenyző méri össze tudását és eldől az is, hogy ki lesz az idei összetett bajnok. A GyoruslásiFutam és a nagy jövő előtt álló Gymkhana mellett a legnagyobb figyelem természetesen a Hell Energy Országos Drift Bajnokság utolsó versenyére összpontosul.

A szervezők, mint mindig most is sok-sok meglepetéssel és egy teljesen újragondolt rendezvényterülettel készülnek. A három szakág utolsó versenyein felül számos családi program, kiállítás és remek szórakozási lehetőségek várják a nagyérdeműt, mely vitathatatlanul az idei év utolsó nagyszabású autós-motoros rendezvénye lesz. Nézzük sorjában mire is számíthatunk:

Szeptember 22. – szombat
driftgp_vegsocsapas_640.jpgEzen a napon első sorban a gyorsulás szerelmeseit várják ahol természetesen bárkinek lehetősége van arra, hogy biztonságos körülmények mellett 201 méteren letesztelje autója és saját képességét. A Ford és a Suzuki rajongók is összegyűlnek, mivel idei utolsó találkozójukat tartják és márkahűségük bizonyítása mellett a számukra kialakított szlalom pályán is megmutathatják, hogy mennyire ügyesek. A hazai profi és street kategória drift versenyzői is elárasztják a tököli „nagykockát”, mivel lázasan edzenek majd a vasárnapi nagy derbire, ahol a legnagyobb dicsőség, az összetett bajnoki cím megszerzése lesz a tét. Aki rajong a drift autósportért, az már tudja milyen belülről átélni a keresztbe csúszás művészetét, aki még nem ismeri, annak ezen a napon mindenképpen ki kell próbálnia a drift taxi lehetőségét. Versenytempóban néhány kör is garantáltan elegendő lesz, hogy örökre megszeressük eme nagyszerű extrém látványsportot. A drift taxi után pedig jöhet egy remek kis kikapcsolódás a paintball vagy az infraharc pályán, ahol komoly kis terepen mindkét napon lehetőségünk lesz harcolni, természetesen a védőfelszerelés biztosítása mellett. Az újdonsült Trikke sporteszközt is kipróbálhatjuk, ami leginkább egy roller és egy kerekes síléchez hasonlít. A segítségével akár 30km/h-ás sebességgel száguldhatunk, szlalomozhatunk, egyik ívből a másikba dőlve, szinte az aszfaltot érintve. Jó mókának ígérkezik, érdemes tehát ezt is kipróbálni.

Programok - Szombat (START 08:00 - Belépőjegy 1500Ft / fő – 12 év alatt ingyenes!):

 • Szezonzáró Gyorsulási Futam (201m) - Nevezési díj 1000Ft / jármű
 • Driftedzés és Drift Taxi
 • Szezonzáró Ford és Suzuki találkozó
 • Szlalom pálya (FORD és SUZUKI részére)
 • Infra harc pálya (1500Ft / fő - 1 órára)
 • Paintball pálya (2000Ft / fő - 100 tölténnyel, teljes felszereléssel, korlátlan időtartamra)
 • Trikke pálya (Az első 5 perc ingyenes, utána 500Ft / 10 perc)


Szeptember 23. – vasárnap
A hét utolsó napján tartják meg az idei Gymkhana és a Hell Energy Országos Drift Bajnokság szezonzáró futamát. Mindkét szakágban nyitott a bajnoki cím sorsa, így óriási izgalmakra számíthatunk. Természetesen most is vannak favoritok, de a tököli versenyeken rendszerint nagy mezőny verbuválódik össze és az előrejelzések szerint bizony lesz egy-két visszatérő, ráadásul külföldi pilóták is érkeznek! A Gymkhana és a drift versenyeken megszokott remek hangulat szinte garantált, mivel több ezer néző várható az év utolsó összecsapására. A körítés pedig ezen a napon is kiváló programokat ígér. A Carstyling Tuning találkozó egyértelműen hazánk legtöbb autóját felvonultató kiállítása, ahol a flipp-flopp vasaktól kezdve a kihegyezett szörnyetegeken át mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Az RC driftesek is kivonulnak, akik általában a drift pálya lemodellezett kicsinyített másán csatáznak egymással az elektromos hajtású modell autóikkal. Mindezek mellett ezen a napon nyilvános rally edzés is tartanak, valamint az előző nap családbarát szórakozási lehetőségei is fennállnak.

Programok - Vasárnap (START 08:00 – Belépőjegy 2000Ft / fő – 12 év alatt ingyenes!):

 • Szezonzáró HELL Drift OB (PRO és STREET)
 • Szezonzáró Gymkhana OB
 • Nyilvános Rallyedzés (8000Ft / autó)
 • Carstyling tuning találkozó (Cs kártyával ingyenes)
 • RC Drift verseny
 • Infra harc pálya (1500Ft / fő - 1 órára)
 • Paintball pálya (2000Ft / fő - 100 tölténnyel, teljes felszereléssel, korlátlan időtartamra)
 • Trikke verseny


Találkozzunk az év utolsó nagy autós eseményén, szeptember 22-23-án a tököli repülőtéren!

További friss információk, nyereményjátékok a szervezők facebook oldalin:
www.facebook.com/driftgp.hu
www.facebook.com/gymkhana.hu
www.facebook.com/futam.hu
www.facebook.com/drifting.hu

Szólj hozzá!

Címkék: video verseny gyorsulás drift általános gymkhana


2012.08.21. 16:52 Zora242

Európa Drift központja lesz Magyarország

Augusztus utolsó hétvégéjén minden idők legnagyobb drift rendezvénye kerül megrendezésre a máriapócsi RabócsiRingen. Európa összes szegletéből vérprofi drift versenyzők érkeznek, hogy megszorongassák hazánk legjobbjait. A megújult nyomvonal egyszerre két nemzetközi futam állomása lesz, - első alkalommal debütál Magyarországon a Drift Allstars, valamint az EEDC sorozat.

08_25_flyer_medium.jpg
A hazai drift rajongók sokszor sóvárogva irigykednek számos külföldi bajnokság autóit elnézve, ahol a bajor márkajelzés ritkaság számba megy. A JDM stílus és a japán autófanok képviselői dörzsölhetik majd tenyerüket, mivel augusztus 23-25 között nagy valószínűséggel többségben lesznek az egyedi építésű rizsrakéták, melyek teljesítménye akár a 800 lóerőt is verdesheti. A hazai Hell Energy Országos Drift Bajnokság máriapócsi futamán már kiderült, hogy az új nyomvonalon bizony szükség is lesz a nagyteljesítményű autókra. Azonban tudjuk jól, hogy nem minden az autón múlik, igaz az angol, ír bajnokság legjobbjai sem háttal ülnek a kormánynak. A Drift Allstars már évek óta az egyik legerősebb nemzetközi sorozatnak számít, a magyar pilóták több alkalommal tervezték, hogy a bajnokságban próbára teszik magukat, azonban megfelelő szponzor hiányában sajnos dugába dőltek terveik.

Az idei Drift Allstars bajnokság 6 futamból áll, öt országot érintve – köztük Magyarország, azonban a hazai pilótáknak első sorban nem a végelszámolás lesz fontos. Nem csak ők, de végre a nézők is választ kaphatnak arra, hogy vajon legjobbjaink valóban Európa élmezőnyéhez tartoznak? A máriapócsi derbi külön figyelmet érdemel, hiszen a szigetországból érkezőkön felül a környező nemzetek legjobbjai is képviselik majd magukat. A sorozatot a tavalyi év legnagyobb durranása fogja zárni, mely újból Romániában kerül megrendezésre a parlament tőszomszédságában.

A három napos drift fesztivál, azaz a „TrackWood” szervezői minden idők legnagyobb drift mezőnyét szeretnék összehozni. Reális eséllyel pályáznak erre, hiszen már a tavalyi évben is 16 ország 56 versenyzője képviselte magát. Hogy miért is fog sikerülni? Főként azért mert a Drift Allstars mellett Kelet-Európa külön bajnoksága az EEDC is kitűzte zászlaját a méltán elhíresült RabócsiRingre. Az egykori Szovjetunió nyugati blokkjából önállósult országok drift versenyzői is megmutatják végre magukat és már most garantáljuk, hogy komolyan elborult gépekkel fognak érkezni. Az ukrán, lett, litván, belarus és természetesen az orosz versenyzők cseppet sem spórolnak a lóerőkkel és persze felkészültségük, profi hozzáállásuk a drift sporthoz is példaértékű.


A hazai rendezésű drift fesztivál már túlmutat az autósport minden értékén, mivel egy igazi közösségi rendezvénnyé nőtte ki magát, ahol Európa minden területéről érkeznek szurkolók és versenyzők. Köztük természetesen olyan is akad, aki 3000 km távolságot tesz majd meg repülővel, miközben versenyautóját egy profi és felkészült csapat szállítja. Máriapócs polgármestere és az egyház természetesen örömmel fogadja majd a „zarándokokat” és a külföldi pilóták autójának megszentelése sem fog elmaradni minden bizonnyal a városi felvonulás után.

Sokszor elcsépeltnek számít az „ilyen még nem volt” és „most először”, de hát mit írhatnánk ha tényleg így van! Drift Allstars és EEDC nemzetközi futam, augusztus 23-25, Máriapócs-RabócsiRing, amit idén nem lehet kihagyni!

Bővebb információ, programok:
www.Drifting.hu

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: video verseny drift europe allstars drift általános eedc


2012.07.09. 07:00 Mancs_

projekt: Mancs - motorcsere

Ott tartottunk, hogy a nem odafigyelésből adódóan volt tehát egy csapágyas 120lovas DOHC motorom a puttonyosba.

Több lehetőség is felmerült, de végül arra jutottunk, hogy egy gyárilag 136 lovas 2.0 16v Zetec motor kerül bele. Persze ha már, akkor egy-két extrával. Angliában nagy divat a sport motorok karburátorsorát felrakni ezekre a motorokra, így beleástam magam a témába. Jatis is nagy segítségemre volt, mind a motorral (hisz ez a motor duruzsolt az ő MK2 Escortjában 2011-ben), mind a hozzá való alkatrészekkel (gyújtás, karter stb stb). A hengerfejet kezelésbe vettem egy barátom segítségével, és egész picit alakítottunk a csatornákon. A motort Szabyk nézte át, és ő is rakta össze nekem, amit ezúttal is köszönök neki!

A karbisor mellé persze akkor már egy írható gyújtás is készült, melyet Bogyó épített be, és a kábelezést is ő fogja kibogózni majd egyszer :) Vannak bajok ugyanis... Egy utólag begányolt légkondit találtunk a kocsiban!

8.jpg

7.jpg

A jóemberek kivágták a tűzfalat, és betettek egy hőcserélőt, és ezzel „megoldották” a légkondi kérdést. Ventilátor az persze nem volt rajta, csak a menetszél „hűtötte” az utasteret. Viszont így már tudom miért fagytunk jégkockává télen a kocsiba maxra tekert fűtés mellett is. És persze ezer és ezer kábel van ami a semmiből jön, és a semmibe tart, részben a légkondi miatt, részben meg a riasztók (igen többesszám, mert két modult is találtam) miatt amit a kocsiban találtam. Természetesen egyik sem volt működőképes. Továbbá mivel kikerült a DOHC kábelkorbács, plusz sok dolog ami nekünk nem kell, ezért muszáj lesz átfésülni az egész kocsit, és csak a lényeges dolgokat benne hagyni, de ezt csak később fogjuk megcsinálni, egyelőre menjen így a kocsi ahogy van.

Miután kitaláltam a végleges konfigurációt, elkezdődhetett a gyűjtögetés:

6.jpg

A motor a már bevált módszerekkel került be a helyére, egy MT75ös váltóval párosítva. Jó szellős maradt a motortér, ugyanis valamivel kisebb ez a motor az eredeti dokknál, nem beszélve, hogy alacsonyabban is van, és könnyebb is. No meg ha egyszer fejlesztésre adom a fejem, akkor Szabyk már „kitaposta az utat”, így elég jól fejleszthető, határ a csillagos ég. De egyelőre megelégszem azzal is, ha végre 15ös gumikkal menni erőből. Elvileg ez most már nem lesz gond.
9.jpg

Jelenleg itt tartunk, reméljük mihamarább járni fog a kocsi, az ideiglenes kipufogó rendszerrel, aztán ha a kassza engedi, akkor elkészülhet rá a 4-2-1 leömlő is. Mellesleg nagyon jól mutat a 4 pillangó a motoron :)

10.jpg

2 komment


2012.06.30. 11:06 Mancs_

projekt: Mancs - Ősz-tél

Nos Laci ott hagyta abba a történteket, hogy bekerült a futómű, és a kézi, innen venném is át a stafétabotot.


Megoldottak a problémák, fogott a fék, kicsit könnyítettünk, kicsit javítgattunk, de legfőképpen készültünk a télre :) Kisebb harci sérülésekkel, de túléltünk, és remekül szerepelt a kocsi a hegyen :) Igaz jövőre valami normálisabb gumit kell szereznem mindenképpen. Ezen kívül minden rendben volt a kocsival.

ho1.jpgho2.jpg

Voltam pár FRT futamon is a kocsival, és az utolsónál már kezdett gyanús lenni, hogy gyengül a kocsi. De akkor még nem vettem komolyan a dolgot, biztos voltam benne, hogy csak kezdem megszokni a "bődületes" erőt. Később kiderült, sajnos jól éreztem a dolgot..

1.jpg2.jpg

Azonban ettől függetlenül próbálgattam a kocsit, próbáltam minél messzebbről, és minél nagyobb sebességgel megindítani a kocsit. Sikerült is, többször a fűbe is leért a hátsó kerék, de hát ez így van rendjén. Íme egy kép, amit egy kedves ismerősöm készített, mondta, hogy nagyon megijedt, azért ilyen remegős a kép:)

3.JPG

Egy szép napon kilátogattam Kiskunlacházára, ahol drift edzés folyt, és bár az edzés előtti napokban a pályarajzot elnézve, és pár emberrel konzultálva arra jutottam, hogy esélyem sem lesz a (valaha) 120 lóerős autóval összefűzni, azért kimegyünk szenvedni, lesz ami lesz. Sok kis gumival készültem, és sikerült azért egy-kétszer lerajzolni a pályát, természetesen csak úgy, hogy a megindítási zóna után jó 10-15 méterrel rúgtam rá a kuplungra, különben nem lett volna elég lendület, hogy végigjussak. Így sikerült nagyjából 10 kört lerajzolni, több kevesebb sikerrel. Azonban az egyik kör végén, megszólalt az a bizonyos harkály... Pályáról le, boxba nézem az olajat, hát nem éri el a pálca alját (pedig reggel a minimum és a maximum között volt az olaj), kaptam 1 liter olajat, ráborítottam, és még így is csak a minimumot nyaldosta az olajszint. Szóval valahova eltűnt egy rakás olaj, és bizony ellibbent az olaj valahol a pályán és jó csapágyasra vertem a motort. Sebaj, a drift garázs "központig" még hűségesen elcipelt a járgány, de itt már tudtuk,hogy mi fog következni....

4.jpg5.jpg

Folyt. Köv.

Szólj hozzá!

Címkék: edzés általános mancs sierra drift általános


süti beállítások módosítása