driftgarázs

az egyesület, a garázs, a kocsik, a pilóták, a sport és minden ami történik velünk.

Facebook ajánló

Címkék

2009.01.11. 21:34 Leslie_

Volvo 745i, avagy ismerkedjünk meg egy őrülttel.

A történet főszereplője eléggé tudathasadásos. Nem a tulaj, ő csak simán bolond. A kocsi az alany.

Nem tudunk elég mélyre visszanyúlni, de a lényeg hogy Aszalós Viktor és Rozovics Tamás (Zora, az MDSZ elnöke) régi jó barátok. Zora pedig köztudottan Volvo fanatikus. Valahogy rávette Vikidee-t egy Volvo 740 megvételére. Persze skandináv videókról azt már tudjuk, hogy a svéd nagyvasak is mennek keresztbe. Csak náluk van ennek egy kialakult kultúrája, mi meg csak nézünk mint borjú az új kapura.

A kocsi fehér, nagy és kocka. 2 literes turbomotor automataváltóval. Brrrrr. Viki sokáig ragaszkodott az eredeti motorhoz egy kézi váltóval házasítva, de erről sikerűlt lebeszélni még időben, csak 2 hetet túlóráztunk Bogyóval, hogy életre keljen. A makacs dög azonban nem hagyta magát, mi pedig nem is akarjuk ismerni azokat a trükköket, amik ehhez a kombóhoz kellenek. Közben felaprítottuk a kocsi belsejét, kapott egy versenyszilentezett első futóművet és bukócsövet. A hátsó merev híddal kapcsolatban Viki sokáig gondolkodott, majd segítettem neki a döntésben, aláméreteztem egy Ford Scorpio független kerékfelfüggesztését, hegesztett difivel. Ennél olcsóbb megoldás nincs, a strapát meg bírja. Amikor pedig feladja a harcot a hajtás, vasárban pótoljuk a hiányokat.

Később jött csak a java, Viktor egy ismerősön keresztül hozzájutott egy BMW 745i motorhoz, ami a 3.5 literes turbos erőművet takarja. Martinák Feri Cápájában már megismerhettük, mire is képes a feltöltött sor6. Tehát tegyem bele a 7-es Volvoba a 7-es BMW mociját.

Innen aktuális a blog, folytatása hamarosan következik.

1 komment

Címkék: volvo vikidee


A bejegyzés trackback címe:

https://driftgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr72870503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2009.01.11. 23:11:46

jól kezdődik!
a 745-ről azt hittem kombi, a volvósok azt szokták 5-tel végződőnek nevezni
süti beállítások módosítása